Zodii cardinale, fixe, mobile: calităţile pe care le avem în funcţie de crucile zodiacului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zodii cardinale, fixe, mobile. Zodiacul este reprezentat de un cerc împărţit în 12 părţi egale, echivalentul celor 12 semne zodiacale, unde o cruce pe zodiac reprezintă patru zodii plasate din 90 în 90 de grade. Atunci când unim prin linii zodiile opuse pe cerc, obţinem o cruce, rezultând trei cruci pe zodiac, adică trei grupe de câte patru zodii. Fiecare grupă este caracterizată de o Calitate, care poate fi Cardinală, Fixă sau Mobilă (Mutabilă).

Zodii cardinale, fixe, mobile: succesiunea calităţilor pe zodiac

O Calitate îi corespunde fiecărei zodii, iar succesiunea Calităţilor pe zodiac este constantă, după cum precizează eastrolog.ro. În cadrul zodiacului vom observa că zodiile sunt aşezate succesiv, adică zodiacul începe cu un semn cardinal, urmează unul fix, apoi unul mobil sau mutabil, şi tot aşa până la final.

Berbec - semn Cardinal
Taur - semn Fix
Gemeni - semn Mobil
Rac - semn Cardinal
Leu - semn Fix
Fecioară - semn Mobil
Balanţă - semn Cardinal
Scorpion - semn Fix
Săgetător - semn Mobil
Capricorn - semn Cardinal
Vărsător - semn Fix
Peşti - semn Mobil

Caracteristicile fiecărei grupe de zodii pot fi astfel indentificate în funcţie de crucea aferentă.

Zodii cardinale, fixe, mobile: Crucea Cardinală

Proprie Berbecului, Racului, Balanţei şi Capricornului, este formată din semnele care, pe Zodiac, încep la cele patru puncte cardinale. Mai exact, în reprezentarea Zodiacului, Estul este situat la începutul Berbecului, Vestul la începutul Balanţei, Nordul la începutul Racului, iar Sudul la începutul Capricornului. În acest caz, semnele Cardinale sunt caracterizate de iniţiativă, influenţă, autoritate, entuziasm, spirit de lide şi de inovaţie, chiar pionierat. Pentru că Soarele parcurge un semn Cardinal la începutul fiecăruia din cele patru anotimpuri, un semn Cardinal este asociat cu începutul unei etape noi dintr-un ciclu natural, firesc.

Zodii cardinale, fixe, mobile: Crucea Fixă

Aferentă Taurului, Leului, Scorpionului şi Vărsătorului, este alcătuită din patru semne care se regăsesc şi în Biblie, în viziunile lui Enoh, despre taur, leu, vultur şi om, cu menţiunea că Scorpionul era asociat în vechime cu Vulturul, în timp ce Vărsătorul este simbolizat de un om care varsă în lume apa cunoaşterii). Semnele Fixe sunt definite de continuitate, perseverenţă, răbdare, tenacitate, dar şi de conservatorism, calităţi de bun executant, prudenţă şi un simţ practice deosebit. Soarele parcurge un semn Fix la mijlocul fiecărui anotimp, aceasta fiind perioada când caracteristicile anotimpului respectiv sunt cel mai bine fixate şi evidenţiate. Prin urmare, un semn Fix este asociat cu un moment de stabilitate şi derulare constantă a lucrurilor, conform eastrolog.ro.

Zodii cardinale, fixe, mobile: Crucea Mobilă

Regăsită la Gemeni, Fecioară, Săgetător şi Peşti, este formată din semne duble, schimbătoare. De exemplu, Gemenii sunt reprezentaţi sub forma a doi copii gemeni, Fecioara este simbolizată de o fată cu un spic de grâu, simbol al relaţiei strânse dintre om şi natură, Săgetatorul este reprezentat ca un centaur, jumătate om, jumătate cal, iar Peştii sunt doi peşti care înoata în sensuri contrare. De aceea, semnele Mobile denotă mobilitate, dualitate, flexibilitate, agilitate, dar şi inconsecvenţă, instabilitate sau un caracter schimbator. Soarele parcurge un semn Mobil atunci când se apropie de sfârşitul unui anotimp, aşa că un semn Mobil stă sub semnul schimbării, a înlocuirii unei condiţii cu alta, dar şi de pregătire pentru a trece la o altă etapă.

Calităţile zodiilor se referă mai ales la aspectele dinamice, tranzitorii, asta în timp ce Elementele se referă la aspecte statice, la trăsături intrinseci ale acestora. Astfel, semnul zodiacal este o asociere unică a unei Calităţi cu un Element. Singurul semn care asociază, în sine, Elementul Foc şi Calitatea Cardinală, este Berbecul. 

image

Dacă unim zodiile între ele prin linii, în ordinea în care apar pe cerc, obţinem un pătrat, motiv pentru care unghiul de 90 de grade mai este numit şi cuadratură. FOTO homepage.eircom.net

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite