VIDEO Tărâmul de ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizitatorii pot gusta din cei 560 de „războinici din teracotă“ reproduşi în ciocolată
Vizitatorii pot gusta din cei 560 de „războinici din teracotă“ reproduşi în ciocolată

Un orăşel al delicateselor ce se întinde pe aproximativ două hectare în nordul Beijingului îşi aşteaptă de azi vizitatorii. Haine tradiţionale, maşini, genţi - toate realizate din ciocolată - pot fi admirate până în aprilie în cadrul expoziţiei World Chocolate Wonderful Dream Park.

La prima vedere, expoziţia poate fi confundată cu un muzeu obişnuit în care sunt etalate porţelanuri din epoca dinastiei Ming sau războinici ai armatei de teracotă din perioada dinastiei Qin, în mărime naturală.

La o privire mai atentă, vizitatorii vor observa că toate aceste exponate sunt realizate, de fapt, din ciocolată.

Pentru a nu-i chinui pe cei care vor intra în acest tărâm al minunilor, organizatorii permit atingerea şi degustarea delicateselor sculptate de cei mai iscusiţi cofetari.

Replică dulce a marelui zid chinezesc

Curioşii se pot înfrupta astfel dintr-o replică a Marelui Zid chinezesc ce măsoară 12 metri, scrie „The Daily Telegraph". „Minunea"  a fost pregătită de o echipă de cofetari chinezi, conduşi de Wang Qilu, din cărămizi de ciocolată neagră şi albă.

Par nişte porţelanuri din timpul dinastiei Ming, dar sunt realizate din ciocolată belgiană  Foto: Guliver Rex Features

Par nişte porţelanuri din timpul dinastiei Ming, dar sunt realizate din ciocolată belgiană

Qilu a mărturisit că realizarea zidului a necesitat cunoştinţe de inginerie întrucât replica are o porţiune ce pare să se prăbuşească la unul din capete, la fel ca şi originalul, informează Mediafax.

Din cauza aceasta, maeştrii-cofetari s-au asigurat mai întâi că „materialele" folosite nu se vor topi.  Pentru a încuraja consumul de ciocolată în rândul chinezilor, organizatorii au „atacat" toate tipurile de public.

În cadrul expoziţiei pot fi admirate animatoarele îmbrăcate şi ele în ciocolată sau se poate gusta în voie din veşminte tradiţionale chinezeşti, maşini în mărime naturală, poşete realizate după modelul celor de la Louis Vuitton, dintr-un pachet de cărţi, dintr-o bancnotă de 100 de dolari sau din cele 560 de replici  de ciocolată ale faimoşilor războinici de teracotă. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite