VIDEO Spune-mi ce piesă asculţi ca să-ţi spun cum te simţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de cercetători a descoperit că preferinţele muzicale ale oamenilor sunt influenţate de experienţele trăite recent. „Melodiile preferate reflectă tipul de personalitate pe care ne-am dori s-o avem“, este de părere specialistul coreean Jean Lee.

Rezultatele experimentului coordonat de Jean Lee au dezvăluit că oamenii preferă să asculte melodii care vorbesc despre starea lor de spirit actuală. Spre exemplu, o persoană care a avut un schimb acid de replici cu o alta, va asculta, cel mai probabil, piese zgomotoase. Acelaşi principiu se aplică şi în cazul persoanelor care au probleme în viaţa de cuplu. Acestea vor opta pentru melodiile melancolice în detrimentul celor vesele. Mai mult, specialiştii au aflat că unii oameni preferă să asulte piese emoţionante decât să le povestească prietenilor prin ce trec, potrivit publicaţiei „The Huffington Post“.

Jean Lee, profesor la Facultatea de Afaceri din Seoul, Coreea de Sud, susţine că muzica reprezintă o prelungire a personalităţii noastre.

Genul de muzică preferat arată cum ne-am dori să fim. Mai mult, preferinţele muzicale ale fiecăruia sunt influenţate de modul în care cei din jur ne tratează, spune expertul.

Terapia prin muzică

Cazul studentei Danielle Grant, o tânără în vârstă de 31 de ani, este unul dintre exemplele care validează experimentul coordonat de profesorul Lee. Aceasta a explicat că obişnuia să asculte piesa lui Bruno Mars, „When I was your man“, sau melodia interpretată de John Denver, „Iʼm sorry“, atunci când relaţia ei amoroasă nu mergea bine.

Lucrurile s-au schimbat, însă, atunci când Danielle a decis să se despartă de partenerul ei. Brusc, preferinţele ei muzicale s-au schimbat.

„Am ascultat mai multe genuri de muzică, în funcţie de starea mea de spirit. Iniţial, m-am simţit foarte tristă şi muzica m-a ajutat să trec peste situaţii dificile, motiv pentru care aveam tot timpul iPod-ul la mine“, a explicat Danielle. Tânăra a mai adăugat că melodia lui Denver, „Iʼm sorry“, a fost şi piesa pe care tatăl ei a ascultat-o după divorţ.

Într-un final, Danielle a dat de albumul „Red“ (roşu - n.r.) ce aparţine interpretei Taylor Swift. „Aveam impresia că fiecare piesă din album descria situaţia prin care treceam. Nu exista o zi fără să ascult o melodie care să nu-mi amintească de povestea mea. Simţeam că vorbesc cu un prieten care a trecut prin aceeaşi situaţie“, îşi aminteşte tânăra.

Grant povesteşte că muzica a ajutat-o să treacă peste despărţire şi că a acţionat ca un „pansament“. „La un moment dat, mi-am spus că trebuie să ascult ceva mai vesel şi mi-am urmat intuiţia. Treptat, aceste piese m-au făcut să sper că într-o zi voi întâlni pe altcineva şi lucrurile vor evolua frumos“, a concluzionat tânăra.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite