VIDEO Obiectele din jur care se micşorează sau cresc: lumea unei englezoaice diagnosticate cu sindromul „Alice în Ţara Minunilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 24 de ani a aflat că suferă de sindromul „Alice în Ţara Minunilor“, după ce a văzut un episod din serialul „House MD”. Afecţiunea rară o face să perceapă obiectele din jur în dimensiuni uriaşe sau, dimpotrivă, minuscule.

Abigail Moss, englezoaica osândită să traiască în universul închipuit în paginile cărţii lui Lewis Carroll, a povestit cadrelor medicale că se luptă cu aceste halucinaţii încă de când avea cinci ani. 

Tulburată şi frustrată de simptomele resimţite, Moss a aflat că este o victimă a sindromului „Alice în Ţara Minunilor“, abia după ce a văzut un episod din serialul „House MD“ şi a citit un articol de ziar pe această temă.

„Când eram mică, aveam atacuri de acest fel aproape în fiecare zi. Era înspăimântător. Nimeni nu ştia ce mi se întâmplă“, a povestit tânăra, amintind că, în prezent, numărul crizelor s-a redus la cinci pe an.

Până să descopere cauza exactă a tulburărilor resimţite, tânăra a fost nevoită să trăiască clipe de coşmar. 

„Aveam senzaţia că încăperea se micşorează şi că părţile corpului îmi cresc. Mâinile şi picioarele pareau să se lungească, iar dimensiunile obiectele din cameră alternau. Totul părea exagerat, iar mişcările erau mai repezi şi mai bruşte“, a mărturisit Abigail.

Vizitele la psiholog şi tratamentele medicamentoase n-au ajutat-o pe tânăra de 24 de ani să-şi revină, ci sfaturile primite din partea altor oameni care se luptă cu această afecţiune.

În prezent, cadrele medicale nu au reuşit să găsească un tratament pentru sindromul închipuit în cartea lui Carroll din1865.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite