VIDEO Cum se joacă biliardul cu piciorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul de SnookBall seamănă cu o masă mare de biliard FOTO Oddity Central
Terenul de SnookBall seamănă cu o masă mare de biliard FOTO Oddity Central

Pasionaţii de snooker şi de fotbaal pot practica de acum ambele sporturi simultan. Combinaţia dintre cele două, numită „SnookBall“, se joacă pe un teren care seamănă cu o masă de billiard mai mare.

Regulile sunt aceleaşi ca în cazul jocului de billiard obişnuit, doar că în cazul „Snookball”-ului bilele sunt înlocuite cu mingi de fotbal, iar tacul este piciorul.

Ideea sportului le aparţine antreprenorilor francezi Aurélien şi Samuel. Deşi se joacă, în mod normal, în două persoane, biliardul cu piciorul poate fi jucat şi în patru. Mingile de fotbal folosite au aspectul bilelor de biliard, cu deosebirea că sunt mai mari şi mai uşoare. Doar bila albă este mai grea decât restul pentru a face jocul mai interesant. 

„Snookball” poate fi jucat în două feluri – „Jocul de opt” şi „Jocul de nouă”. În cazul primei variante, jucătorul care reuşeşte să bage bila albă în gaură alege între bilele pline şi bilele goale. Mai apoi, bilele (nouă sau 15) sunt aşezate în formă de triunghi, cu bila numerotată cu cifra unu deasupra, iar bila numerotată cu cifra opt aşezată la mijlocul celui de-al treilea şir. Jucătorii trebuie să încerce să bage fiecare bilă la locul stabilit. Jocul se consideră pierdut atunci când jucătorul bagă bila în gaură înainte să bage celelalte bile sau când bila albă părăseşte masa sau intră în gaură înainte ca cea numerotată cu opt să fie băgată.

În cazul „Jocului de nouă”, ţinta jucătorilor este bila numerotată cu cifra nouă. Aceştia trebuie, însă, să treacă printr-un număr predeterminat de runde şi cel care câştigă majoritatea rundelor este declarat câştigător. Bilele sunt aşezate la fel, cu bila albă deasupra şi cea numerotată cu cifra nouă în centru.

Regulile biliardului cu piciorul sunt flexibile, dar o regulă este clară: dacă un jucător reuşeşte să bage una din bilele sale pasând peste una din bilele adversarului, acesta poate cere una din bilele băgate de oponent. 

   

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite