VIDEO Chetă pentru înmormântarea pianistei Mihaela Ursuleasa, copilul-minune care a debutat la 9 ani, pe vremea comunismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Ursuleasa
Mihaela Ursuleasa

Artiştii ar putea organiza o chetă internaţională pentru pianista Mihaela Ursuleasa, pentru că mama sa nu are venituri, potrivit dirijorului Cristian Mandeal.

Mihaela locuia de peste 15 ani la Viena, împreună cu fiica şi cu mama sa, iar aceasta din urmă nu are niciun mijloc de a-şi câştiga traiul. Dirijorul Cristian Mandeal a declarat azi pentru Mediafax că probabil se va organiza o chetă internaţională de către artişti pentru a putea acoperi cheltuielile cu înmormântarea pianistei. Nici artista şi nici mama ei nu au un loc de veci.

Cristian Mandeal este directorul Orchestrei Naţionale de Tineret. Mihaela Ursuleasa ar fi urmat să concerteze cu acesta, ca solistă, la Sinaia şi Bucureşti, la începutul săptămânii, şi la Berlin - sâmbătă.

Pianista nu a mai apărut la repetiţiile de la Sinaia din cauza unor probleme de sănătate, potrivit dirijorului. Mandeal a spus despre Mihaela Ursuleasa că nu poate găsi alt cuvânt decât „genialoidă". „Făcuse deja o carieră singură-singurică - o româncuţă de la Braşov care a ajuns la Viena. Toată lumea pianistică ştia de ea şi a ajuns aici prin forţele proprii. Era o mare pianistă", a mai declarat directorul Orchestrei Naţionale de Tineret.

Mihaela Ursuleasa a încetat din viaţă ieri, la vârsta de 33 de ani. Ea a fost găsită decedată în apartamentul ei din Viena. Cauza decesului nu a fost deocamdată făcută publică.

Moment de reculegere la Konzerthaus din Berlin, în memoria pianistei Mihaela Ursuleasa

Colegii pianistei Mihaela Ursuleasa: „Am pierdut unul dintre cei mai mari artişti ai lumii muzicale"

A murit una dintre cele mai talentate pianiste române, Mihaela Ursuleasa

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite