Vrei să îţi antrenezi creierul? Încearcă cu un rebus sau sudoku

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Suplimente ca uleiul de peşte sau gingko bilboa nu previn declin cognitiv, potrivit ultimelor cercetări în domeniu. În schimb, exerciţiile mentale simple, cum ar fi cele de antrenare a creierului, ar putea fi o soluţie optimă.

O cercetare a studiilor clinice nu a putut dovedi că suplimentele, vitminele sau medicamentele ajută la prevenirea declinului cognitiv la adulţii sănătoşi, informează  „DailyMail”.   

Studiul, condus de spitalul Saint Michael din Toronto, a scos la iveală faptul că rezolvarea unei integrame poate avea beneficii.

Cercetătorii au ţinut sub observaţie în jur de 25.000 de pacienţi, începând din anii ’60 şi până astăzi şi nu au găsit nicio dovadă conform căreia vitamina B6 şi Omega 3 ar avea vreun efect în ceea ce ţine de îmbunătăţirea funcţiilor cognitive. În schimb, Omega 3, care se află în uleiul de peşte, precum şi ginko biloboa, măresc circulaţia sângelui către creier.

Cercetări anterioare au arătat că terapia de înlocuire a hormonilor previne deteriorarea unei gene, pe nume APOE-e4, despre care se credea că scade şansa de a dezvolta demenţă.

„Acest studiu ne oferă câteva informaţii pentru a ajuta clinicienii şi pacienţii acestora să stabilească ce strategii sunt utile în tratarea declinului cognitiv”, declară doctorul Raza Naqvi, conducătorul studiului de la Universitatea din Toronto.

Se estimează că declinul cognitiv afectează până la 25 la sută dintre persoanele de peste 70 de ani.
Declinul cognitiv se manifestă sub forma pierderilor de memorie şi afectează judecata şi luarea deciziilor, dar nu îndeajuns încât să interfereze cu activităţile zilnice.

Boala Alzheimer afectează în jur de 10 la sută din britanici anual.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite