Unul dintre secretele pierderii în greutate este apa. Cum facem să adăugăm mai multă în dietă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O limonadă ne şi hidratează, dar ne şi taie cheful de mâncare
O limonadă ne şi hidratează, dar ne şi taie cheful de mâncare

Adesea confundăm setea cu foamea, greşeală care ne poate duce la supraalimentare. Consumul de apă înainte de masă ne poate scăpa de câteva calorii. Iată câteva trucuri simple pentru a rămâne hidrataţi şi a mânca mai puţin.

Una dintre soluţiile de a pierde din kilogramele nedorite este aceea de a bea mai multă apă. Fără doar şi poate hidratarea taie din calorii, afirmă medicii nutriţionişti care ne recomandă să bem circa 8 pahare de apă în fiecare zi. Aceste 8 pahare însă pot proveni în egală măsură şi din alimente, fructe şi legume, potrivit site-ului de ştiri medicale webmd.com.

Iată câteva modalităţi simple de a adăuga mai multă apă în dietă.

Puneţi la punct un program. La fel ca şi în alte activităţi, un program este de ajutor în crearea unei rutine care să vă umple paharul cu apă mai des. De exemplu, beţi o cană atunci când vă treziţi, apoi de fiecare dată, la fiecare masă sau gustare. Setaţi alarma telefonului pentru a vă reaminti de câteva ori pe zi că trebuie să vă hidrataţi.

Personalizaţi  sticla cu apă. Personalizarea acesteia şi adăugarea ei în bagajul personal este o metodă de a fi prieteni cu mediul, dar şi de a avea apa la îndemână. Investiţi într-o sticlă pentru apă de care vă place.

Adăugaţi arome pentru un gust mai bun. Dacă apa vi se pare fadă puteţi pune în vas sucuri de fructe, ierburi proaspete, cuburi de gheaţă. Sau chiar condimente. În aceste cazuri amestecul trebuie lăsat timp de 2 ore înainte de a lua prima înghiţitură. Combinaţii interesante pot fi căpşunele cu frunze proaspete de busuioc, castraveţi cu frunze de mentă sau mere cu batoane de scorţişoară.

Ceaiul de la ora 5.00 şi produsele lactate. Un ceai sau o cafea decofeinizată sunt foarte relaxante.  Este o metodă de hidratare cu gust. Produsele lactate degresate pot fi şi ele de folos – unele sunt 85% apă -  şi au în plus calciu şi vitamina D. Dacă nu vă place lapte de vacă sau de capră, atunci puteţi alterna: lapte de migdale, lapte de soia, de orez sau din plante fortificate.

Începeţi cu supă sau cu salată. Un aperitiv util este supa pe bază de bulion – nu cea cremă. Studiile arată că te poate juta să mănânci mai puţin. Salata poate fi şi ea o opţiune. Bogată în legume care conţin peste 90% apă are foarte puţine calorii. Asta dacă nu adăugaţi topinguri.

Pepenele verde. La desert sau ca o gustare, pepenele rămâne o soluţie excelentă de hidratare pe tot parcursul zilei.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite