Un pahar de suc natural băut zilnic ajută la detoxifierea organismului. Ce trebuie să eviți

0
Publicat:

Se știe că sucul de fructe consumat în exces poate deveni dăunător organismului prin conţinutul ridicat de zaharuri, dar în cantități moderate, poate fi o adevărată sursă de vitamine, minerale și energie.

Suc de prune. FOTO Shutterstock
Suc de prune. FOTO Shutterstock

Consumul a 250 de miligrame (sau peste) de suc de rodii reduce semnificativ riscul de apariție a cancerului de a prostată. Rodiile conţin o combinaţie de substanţe care minimizează riscul de distrugere a celulelor şi se pare că omoară celulele canceroase. 50 de persoane care au participat la teste clinice au raportat rezultate pozitive.

De altfel, sucurile fructelor exotice, atât de bogate în vitamina C şi minerale, măresc și rezistenţa organismului la bolile infecţioase.

Portocala roşie, de exemplu, are recomandări comune cu lămâia. Conţine multă vitamina C şi este un protector hepatic şi vascular.

Dar și sucurile de fructe autohtone au o serie de beneficii. Sucul de prune poate trata, de exemplu, problemele digestive, poate proteja inima şi ficatul şi întări imunitatea. 

Sucurile de, mere, struguri, coacăze, mure, zmeură ajută organismul să elimine toxinele, iar exemplele pot continua și cu sucuri de legume (morcovi, țelină ridichi etc.). 

Benefice pentru refacerea organismului

În cazul în care nu consumi zilnic un fruct,  cea mai bună alternativă este să bei un pahar de suc natural, potrivit eHealth Romania.

200-250 de ml de suc natural băut zilnic ajută la detoxifierea organismului, datorită enzimelor, vitaminelor și mineralelor care sunt absorbite foarte ușor, conform Rediff.  În plus, sucul natural e un excelent remediu și pentru mahmureală.

Dietele care se bazează doar pe consumul de sucuri de fructe nu sunt sănătoase (de aceea trebuie evitate), însă vitaminizantele sucuri naturale pot fi de ajutor în timpul curelor de slăbire, când organismul este vlăguit.   

Hidratante și energizante

Sucurile naturale sunt și hidratante. Desigur, nu trebuie să înlocuim apa cu astfel de preparate, dar un pahar de suc de fructe sau legume crește nivelul de hidratare, mărind simultan și energia.

Mai mult, grație conținutului de vitamine și antioxidanți, sucurile de fructe pot normalica  ușor nivelul de stres.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite