Un antreprenor susține că a găsit soluția miraculoasă care încetinește îmbătrânirea. Tatăl său de 70 de ani arată de 46

0
Publicat:

Antreprenorul tehnologic Bryan Johnson susține că a încetinit ritmul de îmbătrânire al tatălui său cu 25 de ani, făcându-i transfuzii din "super sângele său", conform Insider.

Punga unei plasme de sânge ținută în mâini de doctor
Plasmă sânge. Foto: Pixabay

"Super sângele meu a redus vârsta tatălui meu cu 25 de ani", a declarat Johnson miercuri într-o postare pe rețeaua X, fostul Twitter.

Multimilionarul, cunoscut pentru controversatele sale tratamente anti-îmbătrânire, a declarat că tatălui său i-a fost injectat un litru din plasma sa, care este partea lichidă a sângelui.

De atunci, a spus el, tatăl său, în vârstă de 70 de ani, care îmbătrânea în ritmul unei persoane de 71 de ani înainte de injecție, a îmbătrânit ca o persoană de 46 de ani.

În postarea de pe X, el a precizat că și-a bazat evaluarea îmbătrânirii tatălui pe un singur biomarker, care este un semn medical ce poate fi detectat prin teste. Johnson nu a precizat ce marker a folosit.

Deși biomarkerii sunt un instrument util pentru a sugera ce se întâmplă în organism, ei nu reprezintă o măsură precisă a îmbătrânirii organismului.

Studiile arată că nu există dovezi suficiente pentru a luat acest tratament drept certitudine științifică

De asemenea, nu este posibil să se știe, în urma unei intervenții, dacă injecția este cea care a dus la schimbarea ratei de îmbătrânire sau dacă ar putea fi vorba de altceva, a precizat Johnson.

Johnson a transmis plasma tatălui său în urmă cu aproximativ șase luni, a declarat el pe X. În aceeași zi, Johnson însuși a primit plasmă de la fiul său în vârstă de 17 ani, deși a declarat ulterior că el personal nu a văzut niciun beneficiu în urma procedurii.

Johnson, care se consideră un "atlet profesionist al întineririlor", a încercat zeci de intervenții pe el însuși pentru a vedea dacă poate încetini îmbătrânirea. Acestea variază de la o dietă atent controlată și un regim strict de exerciții fizice până la injecții de grăsime și tratamente cu laser.

Unele clinici din SUA oferă injecții cu plasmă de la donatori tineri ca tratament antiîmbătrânire, dar "nu există dovezi clinice convingătoare privind eficacitatea sa", a declarat FDA în 2019.

În unele circumstanțe, cum ar fi vindecarea rănilor, poate avea sens să se utilizeze plasma proprie a unei persoane. Această știință evoluează rapid, dar chiar și atunci, nu există dovezi solide că ar putea reduce îmbătrânirea, conform unei postări de la Universitatea John Hopkins

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite