Trebuie să tragi apa cu capacul vasului de toaletă deschis sau închis? Experții au o teorie nouă

0
Publicat:

Tragerea apei la toaletă cu capacul lăsat jos nu oprește răspândirea germenilor, potrivit unui studiu publicat joi în American Journal of Infection Control, citat de New York Post.

O igienizare a toaletei este mai importantă decât cum tragegem apa FOTO Shutterstock
O igienizare a toaletei este mai importantă decât cum tragegem apa FOTO Shutterstock

Cercetătorii au descoperit particule virale microscopice peste tot în toaletă atunci când o persoană trage apa la toaletă, indiferent dacă capacul este ridicat sau coborât.

„O mulțime de oameni au spus că tot ce trebuie să faci este să închizi capacul și problema este rezolvată“, a declarat cercetătorul principal și microbiologul Charles Gerba pentru USA Today.

„Tot aerul pe care îl tragi la toaletă când tragi apa transportă în afara ei virușii care se află în vasul de toaletă“.

Cercetări anterioare au arătat că închiderea capacului reduce răspândirea germenilor, dar Gerba a precizat că aceste studii s-au concentrat pe particule virale mai mari.

În timp ce studiul a constatat că închiderea capacului nu a redus contaminarea generală a băilor, studiul a concluzionat că închiderea capacului a schimbat traiectoria germenilor.

Atunci când toaleta era închisă, a existat o contaminare ușor mai mare în stânga și în fața toaletei, dar o contaminare ușor mai mică în dreapta toaletei.

În loc să ne facem griji cu privire la menținerea toaletei închise, studiul a constatat că dezinfectarea toaletei, a apei din toaletă și a suprafețelor din apropiere este cea mai bună modalitate de a reduce răspândirea germenilor.

Experții au constatat că baia era mai curată atunci când vasul de toaletă era frecat cu o perie și cu un dezinfectant pe bază de acid clorhidric. „Trebuie să vă asigurați cu adevărat că întotdeauna curățați capacul toaletei și alte zone din toaletă“, a insistat Gerba.

Germenii pot supraviețui pe suprafețele din baie timp de aproximativ 30 de minute după ce se trage apa, potrivit unui studiu publicat în Antimicrob Resist Infect Control.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite