Specialiștii spun că au găsit cauza cancerului colorectal la tineri. Ce legătură au fructele pe care le consumăm cu această boală teribilă
0Cancerul colorectal afectează din ce în ce mai mulți tineri, iar medicii au studiat creșterea numărului de cazuri. Noi studii arată că o cauză principală ar putea fi utilizarea tot mai frecventă a substanțelor chimice microscopice care se regăsesc în produsele de zi cu zi.

Cazurile cancerului colorectal au crescut cu 52% în rândul persoanelor cu vârste între 25 și 49 de ani în ultimele 30 de ani, potrivit studiilor, scrie Daily Mail.
Dr. Michelle Hughes, gastroenterolog la Yale Medicine, susține că această creștere ar putea fi legată de utilizarea tot mai frecventă a substanțelor chimice microscopice care se regăsesc în ambalaje alimentare la fructe și legume, potrivit Daily Mail. Medicii denumesc aceste substanțe chimicale care interferează cu sistemul endocrin, „particule mici și poluanți chimici care perturba echilibrul sănătos al bacteriilor din intestin”, a explicat Dr. Hughes.
Specialiștii atenționează că pesticidele reprezintă cea mai îngrijorătoare subsunață care interferează cu sistemul endocrin, fiind folosite în producția de fructe și legume. Un studiu publicat în revista Frontiers in Cancer and Society sugerează că expunerea la pesticide agricole ar putea fi la fel de dăunătoare ca fumul de tutun în ceea ce privește creșterea riscului nostru de anumite tipuri de cancer.
Substanțele chimice folosite pentru controlul plantelor de iarbă și insectelor pot rămâne pe fructe și legume, ceea ce înseamnă că oamenii le pot ingera în cantități mici, dar pe termen lung. Cercetătorii de la Universitatea Rocky Vista din Colorado au analizat 69 de pesticide diferite – inclusiv erbicidul 2,4-dicloracetic și glifosatul folosit în Marea Britanie – și au avertizat asupra pericolelor expunerii la un „cocktail” de diferite substanțe chimice.
Potrivit rezultatelor, zonele cu producție agricolă intensă și expunere la pesticide erau asociate cu o incidență crescută a cancerului colorectal. Rezultatele au sugerat, de asemenea, că expunerea era legată de dezvoltarea limfomului non-Hodgkin, leucemiei și cancerelor vezicii urinare, colonului, plămânilor și pancreasului.
Specialiștii avertizează că această creștere ar putea fi un rezultat al alimentației precare. Consumul de cantități mari de alimente ultra-procesate (UPF), cum ar fi băuturile carbogazoase, chipsuri și dulciuri, crește riscul de mai multe tipuri de cancer.