Trucuri sigure pentru repararea vârfurilor deteriorate ale părului. Îl vor salva de la foarfecă

0
Publicat:

Magazinele abundă în produse pentru îngrijirea părului. Fiecare problemă are un remediu cosmetic, însă pentru aproape fiecare produs oferit de o marcă celebră sau alta există o alternativă homemade, mai la îndemână.

Există mai multe soluții pentru părul degradat. FOTO Shutterstock
Există mai multe soluții pentru părul degradat. FOTO Shutterstock

Există câteva reguli ce trebuie respectate dacă optați pentru măștile de păr preparate acasă. Click! arată cum se aplică fiecare dintre aceste soluții.

1. Untul

Pe părul uscat, aplicați puțin unt și masați bine. Acoperiți părul cu o cască de duș timp de aproximativ o jumătate de oră și apoi spălați-l frumos cu un șampon, astfel încât tot untul să se spele.

2. Uleiul de măsline, de nucă de cocos, de migdale sau de porumb

Pentru vârfuri uscate și deteriorate, uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune tratamente. În afară de uleiul de măsline, cel de nucă de cocos, migdale, de porumb pot fi, de asemenea, folosite pentru rezultate bune. Toate aceste uleiuri sunt bogate în vitamina E și antioxidanți care revigorează umiditatea din stratul exterior al părului. Pentru a urma acest tratament, încălziți o jumătate de cană de ulei, dar nu-l fierbeți. Masați ușor uleiul pe păr și acoperiți-l cu un prosop. Lăsați-l timp de 30-40 de minute sau peste noapte. După aceea, spălați părul cu un șampon. Acest remediu poate întări părul (și vârfurile acestuia) și îl poate face să arate strălucitor.

3. Iaurtul și masca pe bază de  ulei

Combinația de iaurt și ulei este un tratament foarte eficient pentru vârfurile uscate ale părulului tău. Pentru a încerca acest lucru, într-o jumătate de cană de iaurt, adăugați două linguri de ulei de măsline și șase linguri de ulei esențial. Acest amestec trebuie aplicat pe părul șamponat. Acoperiți părul cu plastic sau cască de duș timp de 15-20 de minute. După aceea, clătiți bine cu apă caldă.

4. Pasta de avocado

Avocado este bogat în vitamina A și E, minerale și grăsimi saturate. Toți acești nutrienți sunt buni pentru vârfurile uscat, le fac puternice și hidratate. Pentru acest tratament, zdrobiți un avocado decojit și amestecați-l cu un ou. Aplicați acest amestec pe păr și lăsați-l să stea timp de 20 de minute. După aceea, spălați-vă părul de mai multe ori.

5. Banana

Bananele sunt bogate în umiditate și potasiu, ceea ce le face eficiente pentru părul uscat. Varfurile despicate, catifelarea părului și elasticitatea pot fi îmbunătățite cu utilizarea bananei pe păr. Pasați o banană coaptă. Aplicați-o pe păr, de la rădăcini până la vârfuri. Lăsați o oră și apoi spălați părul cu apă caldă.

 Citește în Click despre trucurile sigure care îți vor salva părul de la foarfecă!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite