Remedii naturale pentru scăderea colesterolului „rău“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce spun specialiştii
Ce spun specialiştii

Probabil ai auzit cât de periculos este nivelul ridicat de colesterol „rău“, dar şi care sunt afecţiunile favorizate de acesta. Mai mult, nivelul ridicat de colesterol LDL în sânge reflectă un risc seminificativ crescut de îmbolnăvire cardiacă. Ei bine, află mai jos care sunt cele mai eficiente remedii care ajută la scăderea colesterolului.

Pătlagina previne creşterea colesterolului

Este un remediu anticolesterol verificat pe mii de pacienţi. Tratamentul cu această plantă previne creşterea la cote alarmante a nivelului de colesterol „rău” în sânge. Se recomandă infuzia preparată dintr-o lingură de plantă şi dintr-o cană de 200 ml de apă clocotită. Beţi câte o lingură la două ore. Tratamentul trebuie urmat timp de 14 zile. După o pauză de zece zile se poate repeta.

Mesteacănul elimină acidul uric

Folosit sub formă de infuzie favorizează eliminarea acidului uric şi a colesterolului rău din sânge. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă cu frunze şi dintr-o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat zece minute, după care se consumă îndulcită cu miere. Durata tratamentului este zece zile pe lună sau după recomandarea specialistului. Cei care suferă de boli de inimă sau de rinichi trebuie să evite infuzia de mesteacăn.

Ceaiul verde te scapă de grăsimi

Contribuie la eliminarea grăsimilor care se depun pe pereţii vaselor sanguine. Doza zilnică este de două căni de ceai verde pe zi, îndulcit numai cu miere, fiind incompatibil cu zahărul. Tratamentul durează câte trei săptămâni pe lună.

Află ce alte plante pot ajuta la scăderea colesterolului, pe clicksanatate.ro.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite