Remedii inedite cu cartofi cruzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sub formă de suc, cartofii sunt tratamentul ideal pentru persoanele care suferă de ulcer sau de aciditate gastrică
Sub formă de suc, cartofii sunt tratamentul ideal pentru persoanele care suferă de ulcer sau de aciditate gastrică

Leacurile din bătrâni, cum sunt şi cele cu cartofi cruzi, sunt eficiente indiferent de anotimp. În diferite combinaţii, aceste legume ajută la tratarea ulcerului, a migrenelor, dar şi a leziunilor de la nivelul pielii.

Nelipsit din bucătărie, cartoful nu este doar leguma pe care o folosim deseori la prepararea mâncărurilor, ci şi un bun remediu oferit de farmacia verde a naturii. Regăsim în compoziţia lui cantităţi importante de vitamina A, C, complexul B (B1, B2, B6), dar şi de fier, calciu, mangan, fosfor şi cupru. Deoarece se numără printre alimentele alcaline, cartoful, dar şi sucul obţinut din legumă, ajută la neutralizarea acidităţii gastrice şi este un excelent leac pentru multe alte probleme de sănătate.

Sucul de cartofi, indicat în ulcerul gastric

Sub formă de suc, cartofii sunt tratamentul ideal pentru persoanele care suferă de ulcer sau de aciditate gastrică. Sucul de cartofi nu numai că este hrănitor, ci păstrează toate proprietăţile legumei. Consumat zilnic (câte un pahar), timp de o lună, sucul calmează şi cicatrizează mucoasele digestive, are efect antispastic şi diuretic. Spală bine cartofii cu tot cu coajă, îndepărtează părţile stricate şi pune-i în storcătorul electric. Pune două degete de suc de cartofi într-un pahar, adaugă aceeaşi cantitate de suc de morcovi, apoi completează cu apă.

Află în ce alte probleme de sănătate mai sunt indicaţi cartofii cruzi.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite