Remedii contra arsurilor la stomac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arsurile la stomac, numite în termeni medicali pirozis, se manifestă printr-o durere localizată la nivelul abdomenului. Conţinutul acid înaintează spre esofag, cauzând senzaţia de arsură în piept. Arsurile la stomac, numite în termeni medicali pirozis, se manifestă printr-o durere localizată la nivelul abdomenului. Conţinutul acid înaintează spre esofag, cauzând senzaţia de arsură în piept.

Disconfortul apare, uneori, după mese sau când stai întinsă în pat şi poate dura până la 2 ore. Mai poate apărea şi după consumul anumitor alimente acide sau prea grase. Arsurile la stomac pot fi însoţie de flatulenţă sau de greaţă. Regimul alimentar echilibrat şi remediile naturale sunt de ajutor.

Păpădia îmbunătăţeşte digestia

Ceaiul de păpădie te ajută să scapi de arsurile stomacale. Planta creşte producţia de bilă şi stimulează secreţiile gastrice, îmbunătăţind digestia. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită. Se beau 3 căni pe zi, după masă.

Muşeţelul calmează durerile

Ceaiul de muşeţel are un efect calmant şi împiedică iritaţia mucoaselor tractului digestiv. Bea 2-3 căni cu ceai de muşeţel zilnic, înainte de fiecare masă. Infuzia se prepară din 2 linguriţe flori la o cană de apă clocotită.

Gălbenelele, rol antiinflamator

Gălbenelele sunt recomandate în tratarea ulcerului stomacal şi duodenal. Planta are efect calmant şi antiinflamator, asemenea muşeţelului. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de flori peste care se toarnă 2 ceşti cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi, de preferinţă pe stomacul gol.

Află ce alte remedii naturale te ajută să ameliorezi arsurile la stomac pe clickpentrufemei.ro.

Menta reduce arsurile stomacale

Ce alimente interacţionează cu medicamentele

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite