Oregano, bun pentru răceală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru combaterea simptomelor gripei, adaugă ulei de oregano într-un pahar cu apă şi bea amestecul o dată pe zi.
Pentru combaterea simptomelor gripei, adaugă ulei de oregano într-un pahar cu apă şi bea amestecul o dată pe zi.

Cunoscut ca ingredient în bucătărie, oregano poate fi folosit şi ca remediu natural pentru diverse afecţiuni. Atât frunzele proaspete, cât şi cele uscate conţin uleiuri volatile cu proprietăţi tonifiante, carminative, diuretice, expectorante, antibacteriene şi antioxidante.

Datorită proprietăţilor antioxidante şi antiseptice, oregano poate fi un tratament eficient pentru răceala obişnuită. Dacă simţi că ai răcit sau te doare gâtul, este suficient să adaugi 3 picături de ulei de oregano într-un pahar de suc proaspăt de portocale. Bea acest suc o dată pe zi, până când simptomele dispar. De asemenea, mai poţi încerca ceaiul de oregano, care se găseşte la magazinele cu produse naturiste şi care este indicat în tratamentul răcelii şi al infecţiilor sinusurilor. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de frunze uscate la 2 căni de apă fiartă şi se beau 2-3 căni pe zi. Pentru a trata gripa, se recomandă să amesteci câteva picături de ulei de oregano într-un pahar cu apă, amestec pe care îl bei o dată pe zi, până când starea de sănătate se îmbunătăţeşte.

Desfundă nasul

Oregano este un tratament bun pentru congestia nazală, deoarece funcţionează ca un antihistaminic. Pentru a-ţi uşura respiraţia, adaugă 3 picături de ulei de oregano la o jumătate de cană cu apă clocotită. Acoperă-ţi capul cu un prosop din bumbac şi inhalează vaporii care ies din amestec. Poţi repeta procedeul de 2 ori pe zi.

Ameliorează crampele menstruale

Oregano poate fi folosit şi ca un analgezic, mai ales în cazul durerilor menstruale. Pentru acest efect, poţi mesteca câteva frunze proaspete de oregano de 3 ori pe zi. De asemenea, poţi bea un ceai calmant, pe care îl prepari dintr-o jumătate de linguriţă de oregano la o cană de apă fiartă. Bea acest ceai de două ori pe zi.

Află pe Clicksanatate.ro cum să scapi de paraziţii intestinali cu oregano!

Ce boli ascunde durerea în piept

Ceaiuri care te ajută să dormi bine

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite