Momentul ideal pentru luarea deciziilor: orele când creierul funcționează la capacitate maximă

0
Publicat:

Fiecare dintre noi avem obiceiul de a lua hotărâri de moment, în funcție de starea noastră de spirit și de conjunctură. Uneori însă, nu sunt și cele mai fericite. Specialiștii ne vin în ajutor și ne dezvăluie care ar fi acele intervale orare ideale pentru posibile decizii favorabile.

Orele ideale pentru luat decizii FOTO Shutterstock
Orele ideale pentru luat decizii FOTO Shutterstock

Există oare „momentul potrivit” pentru a lua decizii? Moment în care să gândim limpede, fără influența problemelor din viața personală și socială?

Într-o recentă apariție la Antena 3 CNN, profesorul universitar și medicul Vlad Ciurea a adus în discuție o perspectivă intrigantă asupra procesului de luare a deciziilor. Potrivit specialistului, nu doar deciziile în sine contează, ci și momentul în care le luăm, având în vedere modul în care creierul uman funcționează.

Orele cele mai bune pentru luat decizii

Conform declarațiilor profesorului Ciurea, există două intervale distincte în care creierul funcționează la capacitate maximă pentru procesul de luare a deciziilor.

Acestea sunt: între orele 10-12 dimineața și 16-18 după-amiaza.

Constatarea se bazează pe dovezi științifice care susțin că în aceste perioade, funcțiile cognitive ale creierului sunt optimizate, facilitând gândirea clară și eficientă.

Un aspect remarcabil al acestor intervale de timp este faptul că nu necesită stimulente externe, cum ar fi cafeaua sau alte energizantele. Creierul uman, aflându-se în plină activitate în aceste perioade, poate funcționa la capacitate maximă fără a depinde de astfel de ajutoare.

Descoperire ar putea aduce o schimbare semnificativă în modul în care oamenii gestionează procesul de luare a deciziilor, învățând să valorifice aceste „ferestre” de eficiență cognitivă.

Alimentația joacă și ea un rol important pentru creierul nostru, astfel că medicul ne recomandă să optăm pentru (...)

Citește continuarea pe site-ul Click!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite