Majoritatea românilor îşi alocă prea puţin timp pentru prânz, deşi recunosc că este cea mai importantă masă a zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru 20% dintre salariaţii români pauza de masă este aproape inexistentă FOTO Arhivă
Pentru 20% dintre salariaţii români pauza de masă este aproape inexistentă FOTO Arhivă

O salată în faţa laptopului, o gustare rapidă în bucătăria biroului sau o fugă până în zona de food court a celui mai apropiat centru comercial - aşa arată pauza de prânz a celor mai mulţi dintre români, conform unui recent studiu.

Aproape jumătate dintre românii aflaţi în câmpul muncii îşi alocă prea puţin timp pentru prânz, chiar dacă sunt conştienţi că aceasta este cea mai importantă masă a zilei, dezvăluie un studiu online realizat de Ciuc 0.0%.

Mese de prânz pe fugă

Studiul arată că 1 din 2 români intervievaţi îşi ia pauze de masă scurte, de până la 30 de minute. Pentru 20% dintre aceştia însă, pauza de masă este aproape inexistentă, ei rămânând prinşi în faţa calculatorului, cu treabă, alocând mai puţin de 10 minute pe zi pauzei de prânz.

Când vorbim despre masa de prânz în timpul orelor de lucru, majoritatea românilor intervievaţi recunosc că nu acordă destul timp acestei activităţi, deşi îl consideră un moment important al zilei. Prioritizarea altor activităţi legate de serviciu determină o durată scurtă a acestei mese şi o alegere săracă a alimentelor, ei optând pentru mâncăruri care se prepară rapid pentru a-şi potoli foamea.

pranz

O masă altfel

Rezultate studiului mai arată că peste jumătate dintre românii intervievaţi ar schimba felul în care îşi petrec pauza de prânz şi ar dori ca masa din mijlocul zilei să fie o experienţă altfel, în care ei să se bucure de mâncare bună şi o companie plăcută.

Pentru a-i încuraja pe români să savureze masa de prânz, Ciuc 0.0% lansează platforma online www.pranzpenevazute.ro, prin care îndeamnă consumatorii să experimenteze un prânz „altfel“.  Cei care se vor înscrie în platforma online vor avea ocazia să participe alături de persoane necunoscute la un „prânz pe nevăzute“, să iasă din monotonia zilnică şi să îşi transforme cea mai importantă masă a zilei într-o experienţă.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite