Intervenția inovatoare care poate trata cancerul de prostată într-o oră VIDEO

0
Publicat:

Medicii din Marea Britanie speră că mii de bărbați cu cancer de prostată ar putea fi vindecați printr-o operație foarte simplă și extrem de rapidă.

Operație este foarte simplă FOTO: captură video
Operație este foarte simplă FOTO: captură video

Tratamentul folosește curent electric pentru a distruge tumorile greu accesibile. Operația "Nanoknife" de o oră a fost descrisă ca fiind „uimitor de simplă și rapidă” de către chirurgi.

Utilizează o tehnică numită electroporare ireversibilă pentru a administra impulsuri electrice în tumoră, deschizând membrana celulelor într-un mod mult mai puțin invaziv decât tratamentele standard, ceea ce înseamnă că există mai puține riscuri pentru organele și țesuturile din jur.

Introducerea terapiei în Serviciul Național de Sănătate britanic vine pe măsură ce peste 50.000 de cazuri de cancer de prostată sunt detectate în fiecare an în UK. Tratamentele pentru boală implică de obicei radioterapie sau intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea prostatei, care pot cauza probleme cu urinarea, incontinență și pierderea funcției sexuale.

În comparație, Nanoknife oferă o șansă redusă de efecte secundare și poate fi efectuată mai rapid, primele șase operații fiind efectuate de chirurgii de la University College Hospital (UCLH).

Vorbind despre tratament, profesorul consultant urolog Mark Emberton a spus că: „acesta ne oferă o nouă clasă de terapie - este o modalitate complet nouă de distrugere a celulelor. Frumusețea ei este că este o tehnică atât de simplă în care să antrenezi chirurgi. Asta o face să schimbe jocul”, potrivit  The Telegraph.

Emberton a spus că Nanoknife are potențialul de a deveni un tratament standard pentru cancerul de prostată, spre deosebire de a fi disponibil numai în centrele de specialitate majore, așa cum este cazul în prezent cu tratamentele țintite.

Neil Gershon a fost printre bărbații care au primit tratamentul, spunând apoi că a fost atras de „faptul că șansele de daune colaterale sunt mult reduse”.

Reamintindu-și experiența, el a continuat: „Totul a fost făcut într-o zi grozavă. Când anestezicul general a dispărut, m-am simțit absolut bine, fără nicio durere. Nu ar fi putut merge mai bine.”

Natalia Norori, manager la Prostate Cancer UK, a spus că terapia ar putea „face o mare diferență în calitatea vieții bărbaților diagnosticați cu cancer de prostată localizat”.

Electrozii care omoară celulele canceroase

Nanoknife, produs de AngioDynamics, funcționează prin administrarea de impulsuri electrice rapide, folosind electrozi în jurul tumorii pentru a omorî celulele canceroase.

Ghidați de scanarea RMN, pulsurile scurte pot fi direcționate către zona potrivită, iar celulele sănătoase din jur sunt lăsate neatinse și conservate, au spus experții.

Natalia Norori, manager la Prostate Cancer UK, a declarat: „Studiile timpurii sugerează că tratamente precum Nanoknife ar putea trata eficient cancerul de prostată, reducând în același timp efectele secundare pentru bărbați. Această tehnologie este unul dintre multele tipuri de terapie focală la orizont, care sunt concepute pentru a viza mai precis tumora și pentru a limita deteriorarea restului prostatei”.

Acest lucru ar putea face o mare diferență pentru calitatea vieții bărbaților și acum trebuie testat în studii mult mai mari pentru a vedea dacă este la fel de eficient ca și tratamentele tradiționale.

Echipa UCLH a efectuat acum șase proceduri, printre cei care au primit tratamentul în prima zi Neil Gershon, în vârstă de 70 de ani.

Norori a adăugat că, în urma operațiunilor de la UCLH, Nanoknife trebuie acum testat mai mult.

Simptomele cancerului de prostată

Cancerul de prostată nu poate provoca semne sau simptome în stadiile incipiente.

Cancerul de prostată care este mai avansat poate provoca semne și simptome precum:

• Probleme la urinare

• Scăderea forței în fluxul de urină

• Sânge în urină

• Sânge în spermă

• Dureri osoase

• Pierderea în greutate fără a încerca

• Disfuncția erectilă

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite