Gândirea pozitivă: şase metode prin care să îţi schimbi atitudinea

0
0

Gândirea pozitivă nu presupune ignorarea tuturor acelor aspecte ale vieţii care nu te mulţumesc, ci abordarea lor într-un mod mai sănătos.

Într-un articol publicat pe „Huffington Post“, psihologul Roya Rad arată care sunt metodele prin care oricine se poate antrena pentru a schimba felul în care se raportează la problemele cotidiene.

Schimbă modul în care monitorizezi evenimentele

Altfel spus, în loc să te concentrezi pe lucrurile care nu merg bine, ia-le în considerare pe acelea care te fac să te simţi împlinit. De pildă, dacă nu eşti mulţumit de slujba pe care o ai, aminteşte-ţi cât de important este că ai totuşi un loc de muncă şi dispui de timp pentru a ameliora situaţia.

Schimbă modul în care te autoevaluezi

Dacă eşti prea perfecţionist, modul în care te evaluezi îţi poate influenţa radical starea de bine. De exemplu, în cazul în care îţi compari slăbiciunile cu atuurile altor persoane, încearcă să procedezi şi invers, să te compari cu cei care nu au calităţile tale. Ideal este să iei în considerare mai ales punctele forte, fără a uita însă care îţi sunt defectele.

Nu trage concluzii pripite

În orice situaţie, analizează dovezile, observă evenimentele şi tiparele şi nu te baza pe presupuneri. De exemplu, nu trebuie să presupui că vei fi înşelat, doar pentru că persoana respectivă se poartă ca o alta despre care ştii că a făcut acelaşi lucru.

Nu raporta totul la tine

Modul în care interacţionăm cu alţi oameni este influenţat şi  modelat de personalitatea noastră, de atuuri, de experienţă şi prea puţin de persoana din faţa noastră, mai ales dacă nu o cunoaştem foarte bine.

Nu gândi în alb şi negru

Acel mod de gândire care nu permite nuanţe este contraproductiv. Acceptă faptul că există mai multe variante de a face un anumit lucru şi fii deschis mai multor posibilităţi.

Exerciţii de imaginaţie

Dacă o anumită situaţie îţi provoacă teamă, imaginează-ţi care ar fi cel mai îngrozitor scenariu şi încearcă să găseşti o soluţie, apoi elimină frica. În acest fel, vei fi pregătit, iar teama nu te va mai împiedica să fii creativ şi să găseşti soluţii.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite