Eşti fumător? Ai grijă ce mănânci!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fumătorii pot avea carenţă de vitamina C
Fumătorii pot avea carenţă de vitamina C

Printre problemele de sănătate care pot apărea în urma fumatului se numără şi deficitele nutriţionale. Află de mai jos ce alimente nu ar trebui să-ţi lipsească dacă fumezi!

Pentru fumători, alimentaţia joacă un rol foarte important. Asta deoarece tutunul afectează în timp „depozitele” de vitamine şi de minerale, iar pierderile le putem contracara printr-o alimentaţie echilibrată, cu accent pe fructe şi pe legume. „Deşi consecinţele nutriţionale ale fumatului sunt pe un plan secundar comparativ cu cele cardiovasculare şi cele procancerigene, acestea contribuie la o proastă calitate a vieţii”, explică medicul Adrian Copcea, specialist diabetolog-nutriţionist la Centrul Medical „Asteco” din Cluj-Napoca.

Vitamina C,  protecţie împotriva bolilor

Ştiai că fumatul este unul dintre primii factori ce duc la apariţia carenţei de vitamina C? Dacă în mod normal o persoană nefumătoare are nevoie de 40 mg de vitamina C pe zi (din alimentaţie, fie medicamentos), în cazul celor care fumează doza zilnică necesară este de 80 mg/zi. Vitamina C este folosită de organism pentru neutralizarea radicalilor liberi din fumul de tutun, dar are şi rol de protecţie împotriva bolilor inimii, Alzheimerului şi a cancerului.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite