De ce este bine să mănânci brânză de vaci
0Brânza de vaci este un produs lactat foarte sănătos, bogat în substanţe nutritive precum vitamina A, fier, calciu, mangan, potasiu, sodiu, fosfor, seleniu, zinc şi proteine, printre altele. Cel mai important este conţinutul ridicat de proteine din brânza de vaci, pentru că are efecte pozitive asupra sănătăţii, şi anume:
Previne cancerul de sân
Este cunoscut faptul că brânza de vaci reduce riscul de apariţie a cancerului de sân. Ştii de ce? Pentru că brânza de vazi este sursă importantă de calciu şi vitamina D, două substanţe nutritive despre care se spune că scad riscul de cancer mamar, care apare mai ales la femeile aflate la premenopauză.
Întăreşte oasele
Brânza de vaci conţine calciu – oferă 8% din doza zilnică recomandată. Calciul este necesar pentru menţinerea sistemului sănătos - oase şi dinţi - îmbunătăţind funcţiile sistemului nervos şi ale muşchilor inimi.
Descoperă alte motive pentru care brânza de vaci este bună pentru sănătate pe clickpentrufemei.ro.