Cura cu stafide te ţine departe de anemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru că stafidele conţin un aminoacid numit arginină, au potenţial de mărire a libidoului.
Pentru că stafidele conţin un aminoacid numit arginină, au potenţial de mărire a libidoului.

Aceste fructe dulci deşi au o textură destul de uscată, reprezintă o porţie imensă de sănătate. Pot fi consumate ca atare, înlocuind cu succes dulciurile din comerţ, sau pot fi folosite la prepararea diverselor bunătăţi culinare.

Stafidele ar putea fi consumate în fiecare zi, deoarece efectele consumului lor este extrem de benefic asupra organismului uman. Sunt considerate a fi un adevărat pansament gastric cu resurse importante de potasiu şi magnezi ce ajută la calmarea acidităţii gastrice.

Ameliorează simptomele anemiei

Conţin fier şi  vitamina B care ajută la ameliorarea anemiei, dar şi cupru care ajută la stimularea producerii de celule roşii din sânge, celule cu rolul extrem de important de a transporta oxigenul către ţesuturi.

Citeşte şi: Detoxifierea ficatului cu stafide

Măresc libidoul şi tratează impotenţa

Pentru că stafidele conţin un aminoacid numit arginină, care are potenţial de mărire a libidoului şi care sporeşte senzaţia de excitare. Este indicat consumul mai ales pentru bărbaţi, în tratamentul disfuncţiilor erectile, dar şi ca energizant.

Stafidele negre sunt benefice pentru redobândirea vigorii sexuale. După ce le-ai spălat bine cu apă, fierbe-le cu puţin lapte. Astfel se vor umfla şi se vor indulci. Mănâncă stafidele şi bea laptele începând cu 30 de grame de stafide şi 200 mililitri de lapte pe zi, mărind treptat până ajungi la 50 grame de stafide pe zi.
Citeşte şi: Impotenţa se tratează în cuplu

Protejează dantura de apariţia cariilor

O altă substanţă benefică pe care o conţin este acidul oleanoic, esenţial pentru păstrarea sănătăţii dinţilor. În plus, antioxidanţii cu rol antibacterian împiedică dezvoltarea bacteriilor din cavitatea orală, iar calciul previne deteriorarea dinţilor.

Află pe clicksanatate.ro de care alte afecţiuni te poate proteja consumul de stafide!

Ştii la ce pericole te expui dacă nu dormi suficient?

Clătite sănătoase cu doar două ingrediente

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite