Cum ții sub control părul gras: rutina de îngrijire pentru controlarea gradului de sebum de pe scalp

0
Publicat:

Din ce în ce mai multe femei se confruntă cu un scalp dezechilibrat și cu un păr care se îngrașă repede și foarte repede după spălare. Vali Sava, hairstylist și trainer, este de părere că cea mai sigură metodă prin care poți scăpa de această problemă este să îți alegi produsele de îngrijire potrivite și să ții cont de câteva reguli simple. „Ai nevoie de un șampon și un balsam, special create pentru părul gras și pentru scalpul sensibil”, spune specialistul.

balsam par jpg

Îngrășarea părului apare ca urmare a secretării de sebum în exces, care la rândul ei are trei cauze:

1.Dezechilibrul glandele sebacee

2 Prea puține fire de păr, dar și prea rare, care să poată absorbi sebumul.

3. Transpirația excesivă în zona capului.

Pași de care să ținem cont în rutina de îngrijire a părului gras:

„Prima și cea mai importantă etapă este alegerea șamponului potrivit. Cel mai potrivit este un produs pe bază de mentol și uleiuri naturale, precum uleiul de jojoba. Mentolul are proprietăți antiseptice si de calmare, iar jojoba este cunoscută pentru calitățile sale de echilibrare a nivelului de umiditate din păr. Îți poți spăla părul cît de des este necesar, mai ales dacă îl clătești extrem de bine la final“, punctează stilistul.

Evită folosirea în exces a produselor de styling și optează mai degrabă pentru produse cu formulă ușoară, care nu încarcă părul. Nu este recomandat să folosești zilnic produsele de styling. Spuma și fixativul absorb excesul de sebum.  În timpul operațiunii de spălare, masează-ți scalpul cu mișcări blânde, dar care să nu agreseze pielea sau să stimuleze și mai mult secreția de sebum.

Alege un pieptene cu dinți rari în locul periilor de coafat. Un alt detaliu foarte important este igiena periilor și a piepetenilor, pe care este necesar să le speli după fiecare utilizare. De ce? Pentru ca grăsimea de pe pieptene si perie să nu ajungă din nou pe păr, îngrăsându-l suplimentar.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite