Cum scapi simplu şi rapid de bătături

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru cele localizate la degetele de la picioare, aplicaţi ulei de măsline şi acoperiţi cu un plasture, lăsându-l să acţioneze peste noapte.
Pentru cele localizate la degetele de la picioare, aplicaţi ulei de măsline şi acoperiţi cu un plasture, lăsându-l să acţioneze peste noapte.

Neplăcere destul de des întâlnită, bătăturile se pot trata şi dacă apelezi la remedii simple, pe care le poţi prepara chiar la tine acasă. Îţi spunem cum să le obţii, dar şi să le aplici pentru a scăpa de bătături.

Bătăturile se pot forma pe călcâi sau în altă regiune a piciorului şi pot atinge dimensiuni de aproape doi centimetri. Unele persoane apelează la chirurg pentru a rezolva problema bătăturilor, fără să ştie că există remedii naturiste pentru tratarea acestei neplăceri. Pe lângă faptul că sunt ieftine, sfaturile bunicii sunt la-ndemâna oricui şi te scapă de bătături, dacă sunt aplicate cu perseverenţă!

Pileşte uşor cu piatra ponce

Dacă bătăturile sunt dureroase şi vă produc iritaţie, apelaţi la piatra ponce, astfel încât bătătura să nu mai exercite presiune pe nervi. Imediat după o baie caldă, când pielea se înmoaie, pileşte locul afectat cu o piatră ponce pentru a îndepărta celulele moarte.

Atenţie, însă! Nu încercaţi să eliminaţi întreaga bătătură într-o singură şedinţă, pentru a nu răni locul. Pileşte puţin câte puţin în fiecare zi. Dacă bătătura este foarte groasă şi dură, procedura poate dura câteva săptămâni pentru a da rezultate.

Înmoaie şi pune ulei de măsline

Dacă nu vă surâde ideea de mai sus, puteţi opta pentru înmuierea bătăturilor. Pentru cele localizate la degetele de la picioare, aplicaţi ulei de măsline şi acoperiţi cu un plasture, lăsându-l să acţioneze peste noapte. Totodată, pentru a evita mărirea bătăturii, uilizaţi plasturi care se găsesc în orice farmacie, nu înainte de a masa locul cu ulei de ricin.

Şi aspirina este de ajutor

Un alt remediu este banala aspirină. Zdrobiţi 5 comprimate şi amestecaţi-le cu jumătate de linguriţă de suc de lămâie şi jumătate de linguriţă de apă. Aplicaţi pasta pe bătătură, acoperiţi cu o folie de plastic şi un prosop încălzit timp de 10 minute. Apoi, se freacă blând pielea moartă cu o piatră ponce (acest tratament nu este recomandat persoanelor alergice la aspirină).

Află pe clicksanatate.ro  şi alte soluţii care te scapă de bătături

Vitamine şi minerale esenţiale pentru vârsta a treia

Ce alimente ajută la scăderea colesterolului ,,rău"

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite