Cum să previi și să repari părul deteriorat de clorul din piscină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vara este, fără îndoială, un anotimp al distracției și relaxării, dar poate veni la pachet cu probleme neașteptate, mai ales pentru cei care iubesc să facă baie în piscină.  Însă nu doar în anotimpul cald putem întâmpina probleme, ci oricând facem baie într-o piscină. Părul deteriorat de clor poate fi însă tratat și se poate preveni distrugerea lui după baie.

Apa din piscină conține foarte mult clor. Foto: Adevărul.ro
Apa din piscină conține foarte mult clor. Foto: Adevărul.ro

Motivul pentru care o baie în piscină vine la pachet cu neplăceri este din cauza clorului, care are un impact negativ asupra sănătății podoabei capilare. Dar cum reușim să ne bucurăm de înot fără a avea un păr deteriorat?

Inamicul nevăzut: Clorul și impactul său asupra părului

Un lucru clar este că, în ciuda rolului său esențial în menținerea apei curate, clorul nu este un prieten al părului nostru. Acest compus chimic are capacitatea de a spăla uleiul natural produse de scalp, numit sebum, esențial pentru protecția și hidratarea părului.

Dr. Isfahan Chambers-Harris, un reputat tricholog, subliniază pentru HuffPost.com se faptul că „clorul poate duce la uscarea, fragilitatea și chiar iritarea scalpului. Mai mult, expunerea excesivă la clor poate duce chiar la schimbarea culorii părului, în special pentru blondele naturale. Părul nostru conține urme de cupru, iar în prezența clorului, acesta poate reacționa, dând firului de păr o nuanță verzuie.", spune specialistul despre părul deteriorat.

Cum prevenim deteriorarea părului?

Prevenția este cheia. Pentru a combate efectele nedorite ale clorului, experții recomandă câteva măsuri proactive. Înainte de a intra în piscină, spălați-vă cu un tratament hidratant

Această măsură simplă poate reduce semnificativ absorbția de clor. Hairstylistul Barb Thompson recomandă „aplicarea unui balsam hidratant într-o sticlă cu pulverizator și folosirea acestui tratament inclusiv la piscină”. De asemenea, purtarea unei protecții în perioada înotului în piscină poate fi o soluție.

Cum să combați efectele clorului după ce părul a fost deteriorat

Îndepărtarea clorului din păr după înot este esențială. Thompson sugerează o clătire imediată cu apă, urmată de aplicarea unui balsam de la 10 minute până la o oră. Ulterior, spălarea părului cu un șampon este foarte importantă, mai ales pentru părul deteriorat.

Șampoanele clarifiante sunt ideale pentru îndepărtarea substanțelor chimice, iar aplicarea unui balsam hidratant ulterior poate readuce hidratarea pierdută. Chambers-Harris recomandă și utilizarea șampoanelor clarifiante pentru cei care intră în contact mai des cu apa cu clor.

În timpul procesului de regenerare este recomandat să optați pentru coafuri simple și blânde, evitând vopsitul excesiv sau produsele chimice dure.

În timp ce înotul în piscină este o adevărată plăcere, protecția și îngrijirea corespunzătoare a părului sunt esențiale. Prin urmare, urmați acești pași simpli pentru a vă bucura de distracție fără a compromite sănătatea și strălucirea părului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite