Cum să previi balonarea

0
0
Guma de mestecat nu este o alegere bună dacă eşti 
predispus la balonare, pentru că are efect asemănător cu al băuturilor acidulate.
Guma de mestecat nu este o alegere bună dacă eşti predispus la balonare, pentru că are efect asemănător cu al băuturilor acidulate.

Ţi se întâmplă adesea să te confrunţi cu senzaţia de balonare? Cauzele cele mai comune ale acestei probleme sunt intoleranţa la gluten sau lactate, dar şi combinarea nereuşită a alimentelor.

Pe lângă aspectul inestetic al abdomenului proeminent, se regăseşte senzaţia de balonare deloc confortabilă mai ales în anumite zile.

Este foarte important să asculţi semnalele transmise de corpul tău, să-i cunoşti carenţele pentru a le putea remedia la timp.

Astfel, un prim pas pentru a-ţi îmbunătăţi digestia este să nu te grăbeşti atunci când mănânci, deoarece poţi să înghiţi o cantitate mai mare de aer care va duce la apariţia senzaţiei de balonare.

Încearcă să nu prelungeşti masa şi să dureze cel puţin 30 de minute. Fiecare bucăţică trebuie s-o mesteci suficient pentru a uşura munca stomacului, susţine Dr Dawn Jackson Blatner, de la Asociaţia Americana a Dieteticienilor.

Uită de băuturi carbogazoase

Datorită aerului şi gazului din băuturile acidulate se pot crea anumite goluri de aer atât în stomac cât şi la nivelul intestinelor. Poţi să optezi pentru sucurile naturale făcute în casă sau pentru apa plată cu lămâie.

Nici guma de mestecat nu este o alegere bună dacă observi că eşti predispus la balonare, obţinându-se acelaşi efect explicat la băuturile acidulate.

Alimente anti-balonare

Aici putem aminti iaurturile, ananasul care vine cu recomandarea să fie consumat mai ales după ce ai avut o masă grea, deoarece susţine şi facilitează digestia. Feniculul, mărarul, chimenul, pătrunjelul ajută procesul digestiv şi oferă o senzaţie de saţietate timp îndelungat.

Nu trebuie să eviţi alimentele bogate în potasiu, pentru că acestea stimulează eliminarea sodiului care se găseşte în exces. Este vorba despre bananele, mango, pepene galben, spanac, ciuperci, peştele, roşiile şi multe altele.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente alungă senzaţia supărătoare de balonare!

Factori mai puţin ştiuţi care favorizează constipaţia

Laptele de capră, antiinflamator natural

Mai multe - Viață sănătoasă

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite