Cum putem scăpa de acnee: 10 sfaturi pentru a trata această afecțiune fără creme și loțiuni scumpe
0De la fluctuații hormonale la probleme genetice, acneea poate fi cauzată de mulți factori și este una dintre cele mai de temut afecțiuni ale pielii, în special la adolescenți.
Pe piață există o ofertă uriașă de produse cosmetice, despre care producătorii spun că vor face acneea să dispară în câteva săptămâni, dar din păcate, nu toate vor funcționa. Motivul este că acneea este cauzată, de cele mai multe ori, de probleme interne, iar uneori nu poate fi tratată doar prin utilizarea cremelor specifice. Apariția frecventă a acneei te poate face să îți pierzi încrederea în tine, dorința de socializare și te poate afecta în activitățile de zi cu zi. Iată câteva sfaturi și trucuri simple care te pot ajuta să reduci efectele negative și aspectul acneei.
Hidratarea, „cheia“ pentru un ten curat și sănătos
Creșterea consumului de apă este unul dintre cele mai bune moduri de a preveni și de a combate acneea. Apa ajută la detoxifierea organismul și la eliminarea toxinelor, care pot fi cauza acneei. În plus, cercetătorii au descoperit că aportul crescut de apă ar putea să stimuleze fluxul de sânge în organism, ceea ce duce la o stare de sănătate generală mai bună, inclusiv în cazul pielii.
Morcovul, alimentul necesar în lupta cu acneea
Cunoscuți pentru conținutul de betacaroten și fibre, morcovii reprezintă un aliment obligatoriu în consumul zilnic pentru toți cei care se confruntă cu acnee. Morcovii sunt bogați în vitamina A, care ajută la menținerea sănătății stratului protector exterior al pielii și reduce producția de sebum.
Exfolierea, obligatorie
Acumularea de murdărie în porii pielii cauzează acnee și coșuri, motiv pentru care exfolierea este o rutină de îngrijire absolut necesară, mai ales dacă ești o persoană activă, care petrece mult timp în aer liber. Utilizarea unui exfoliant natural și blând, precum cafeaua măcinată, va accelera circulația sângelui și va menține sănătatea acesteia, ajutând la îndepărtarea celulelor moarte si a murdăriei, care poate înfunda porii.
Turmeric, condimentul cu numeroase beneficii
Turmericul este un condiment de bază în preparatele tradiționale indiene. De asemenea, turmericul este un agent antibacterian extrem de folositor în tratarea naturistă a anumitor afecțiuni. Condimentul conține un compus cunoscut sub numele de curcumină, care ajută la reducerea inflamației țesuturilor. Adăugarea turmericului în produsele de îngrijire a pielii (măști făcute în casă) sau în mâncăruri ar putea contribui la reducerea aspectului inflamat al pielii.
Sportul, modalitate de eliberare a toxinelor
Sportul nu este doar o modalitate de a vă menține în formă. Activitatea fizică moderată ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale, a obezității și la reducerea stresului și devine un remediu natural excelent pentru cei care suferă de acnee cauzată de stres. Totodată, mișcarea îmbunătățește circulația sângelui și detoxifică organismul. Din acest motiv, ar trebui să faceți sport cât de des, chiar dacă este vorba de o plimbare în parc sau de o vizită la sală.
Zaharul, pericol pentru sănătate
Studiile arată faptul că zahărul este una dintre principalele cauze ale apariției bruște a acneei, deoarece interferează cu activitatea insulinei, ceea ce duce la un dezechilibru hormonal și provoacă acnee. În loc de ciocolată, alegeți zaharurile naturale, precum cele din fructe proaspete.
8 ore de somn pe noapte
Mai multe studii au confirmat că lipsa somnului determină o creștere a nivelului de stres, care, la rândul său, declanșează acneea. Un motiv de îngrijorare este faptul că riscul de apariție al stresului crește cu 14% pentru fiecare oră de somn pe care o pierdeți. Asigurați-vă că dormiți 8 ore pe noapte, pentru că somnul de frumusețe nu e doar o expresie.
Cremă cu protecție solară
Nu vă lăsați păcăliți de vremea înnorată. Razele UV ale soarelui reușesc să pătrundă prin nori și să vă afecteze tenul. Așa că nu uitați să aplicați crema cu protecție solară în fiecare zi, înainte de a ieși afară.
Curățarea tenului
Una dintre cele mai bune modalități de a trata acneea cauzată de acumularea de murdărie este curățarea tenului. Machiajul sau alte substanțe se acumulează în porii pielii și devin cauze ale formării acneei. Recomandarea generală este să utilizați un demachiant și produse de curățare pentru a vă spăla bine fața de cel puțin două ori pe zi.
Omega-3 reduce excesul de sebum
O altă modalitate excelentă de a combate acneea este introducerea în alimentație a acizilor grași Omega-3. Aceste grăsimi bune ajută la controlul cantității de sebum. Sebumul excesiv duce la acnee inflamatorie, care este foarte greu de tratat. Introdcerea în alimentație a mai multor alimente care conțin acizi grași Omega-3 (avocado, semințe de in, somon și nuci) ar putea ajuta la eliminarea acneei.