Cum combaţi oboseala prin dietă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stresul, alimentaţia dezechilibrată, odihna insuficientă şi prea puţină mişcare sunt principalele cauze care induc senzaţia de oboseală constantă. Îţi spunem ce schimbări să faci în dietă pentru a combate slăbiciunea.

Senzaţia de oboseală este de multe ori ignorată, fie că este vorba de una fizică, mentală sau emoţională. Netratată însă, ea se poate transforma în oboseală cronică, care predispune organismul la diverse afecţiuni.

Atenţie la consumul de zahăr!

Obişnuieşti să-ţi începi ziua cu cereale dulci sau produse de patiserie? Nu e cea mai bună idee, deoarece zahărul conţinut de acestea îţi cresc nivelul de energie pe moment, după care metabolismul încetineşte şi vei simţi nevoia unei gustări cât mai dulci. Din acest motiv, este bine să ai un mic dejun complex, care să conţină carbohidraţi simpli, dar şi proteine. Cea mai bună sursă de carbohidraţi sunt fulgii de ovăz, neîndulciţi, serviţi cu lapte, fructe sau nuci, migdale şi seminţe de in. La fel de recomandat este şi mic dejunul format din ouă, de preferinţă fierte sau ochiuri româneşti, carne de pui sau de curcan la cuptor, brânză şi legume, alături de pâine integrală.

Introdu în meniu spanacul

Pe lângă faptul că este bogat în fier, spanacul conţine şi alte substanţe nutritive, cum sunt magneziul, potasiul şi complexul de vitamine B, surse excelente de energie. Anemia, scăderea numărului de globule roşii sau hemoglobină se manifestă printr-o senzaţie permanentă de slăbiciune. Acest lucru apare din cauză că numărul mic de globule roşii nu reuşesc să transporte suficient oxigen la ţesuturi. Un nivel mic de oxigen duce la stări de oboseală mentală şi fizică, apatie şi somnolenţă. Magneziul joacă un rol important în producerea de energie, fiind esenţial pentru buna funcţionare a organelor. Spanacul poate fi consumat alături de ouă sau ca supă cremă.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite