Cu ce se poate înlocui zahărul. Cinci produse 100% naturale
0Sunt tot mai mulţi cei care au probleme cu greutatea sau pur şi simplu vor să mănânce mai sănătos şi se întreabă cu ce se poate înlocui zahărul.
Potrivit medicilor, zahărul ne poate afecta sănătatea. Printre altele, trebuie să te gândeşti cu ce se poate înlocui zahărul şi pentru că poţi avea hipertensiune, colesterol ridicat sau Alzheimer (medicii îi mai spun şi diabet de tip 3 şi este o boală prin care creierul nu mai este capabil să folosească glucoza pe care o primeşte din alimentaţie, iar energia şi abilităţile cognitive sunt avariate).
De asemenea, zahărul în exces poate provoca depresii. Deşi la început eşti euforic după ce consumi ceva dulce, pentru că eliberează rapid serotonina, hormonul fericirii, după aproximativ 30 de minute te vei simţi moleşit şi fără poftă de viaţă.
Medicii recomandă ca zahărul să reprezinte doar 5% din dietă. Mai mult, statisticile arată că în prezent se consumă cu 50% mai mult zahăr decât în urmă cu 30 de ani. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că zahărul reprezintă aproximativ 20% din alimentaţia zilelor noastre.
Cu ce se poate înlocui zahărul. Cele mai populare produse naturale
Cei care vor să afle cu ce se poate înlocui zahărul trebuie să ştie că există pe piaţă mai multe produse naturale.
Extractul de stevie. Există sun formă de pudră, granule sau lichidă. Este mai dulce decât zahărul alb şi nu afectează glicemia. Este recomandată şi pentru diabetici.
Siropul de arţar. Se extrage din siropul arţarului de zahăr. Pe lângă faptul că e un înlocuitor de zahăr, are efecte benefice asupra organismului şi nu creşte glicemia.
Siropul de curmale. Este o alternativă la zahăr şi poate fi folosit şi prepararea unor prăjituri. De asemenea, are efecte benefice asupra organismului pentru că ar conţinut de calciu, magneziu, potasiu sau fier.
Siropul de agave. Se obţine din seva plantei Agave. Ca şi stevia, o linguriţă din acest sirop este mult mai dulce decât zahărul şi nu are efecte asupra creşterii glicemiei. Este bogat în vitamine şi minerale.
Mierea de albine. Are un indice glicemic mediu şi se recomandă să o folosiţi la îndulcit ceaiuri sau alte băuturi când sunt calde şi nu fierbinţi, pentru că îşi pierde proprietăţile benefice pentru organism.