Coada-calului elimină acidul uric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În tulburările digestive, ceaiul din coada-calului combate aciditatea crescută şi are beneficii în ulcerul gastric.
În tulburările digestive, ceaiul din coada-calului combate aciditatea crescută şi are beneficii în ulcerul gastric.

Când concentraţia de acid uric din sânge este prea mare, pot să apară probleme articulare sau urinare. Din fericire, există plante precum coada-calului care ajută la eliminarea excesului acestui compus din organism.

O mare parte din acidul uric este dizolvat în sânge, fiind filtrat de rinichi şi apoi eliminat prin urină şi fecale. Acidul uric în exces în sânge începe să se acumuleze sub formă de microcristale de urat ce se depun la nivelul articulaţiilor, declanşând guta sau încarcă aparatul renal, producând litiaza urinară. Organismul unei persoane produce acid uric în urma procesului de descompunere a purinelor.

Deşi se găsesc în mod natural în corpul uman, există anumite alimente, precum peşte, sparanghel, ciuperci care contribuie la creşterea valorilor acestora. 


Are efect diuretic


Prin conţinutul bogat în bioxid de siliciu, saponină, flavonozide şi uleiuri esenţiale, coada-calului are acţiune diuretică.

Bogat în uleiuri volatile, care îi imprimă o acţiune antimicrobiană, şi săruri de potasiu, ceaiul de coada-calului se foloseşte ca antiseptic şi diuretic în boli de rinichi. Ajută la tratarea pietrelor la rinichi, în special în cazul pietrelor formate din acid uric, asociate, de regulă, şi cu apariţia gutei.

În caz de gută, boală caracterizată prin creşterea concentraţiei acidului uric din sânge şi depunerea de uraţi, în special, la nivelul articulaţiilor, se recomandă un decoct pe care îl prepari din 1 linguriţă de plantă la 1 cană de apă fiartă. Se beau 3-4 căni pe zi. În general, pietrele la rinichi provenite din acidul uric se formează atunci când excreţia acidului uric în urină este scăzută.

O infuzie de coada-calului va curăţa organismul de toxine şi va ajuta, totodată, la eliminarea excesului de apă. Se prepară din 2 linguri de plantă uscată la 1 cană cu apă fiartă şi se beau 2 căni pe zi. 

Tratează infecţiile urinare 

Datorită proprietăţilor sale antimicrobiene şi antiseptice, coada-calului poate fi folosită şi ca remediu împotriva infecţiilor urinare, întrucât ajută la eliminarea lor şi ameliorează durerile. Pentru a-i spori eficienţa, se recomandă prepararea unei infuzii din coada-calului combinată cu merişor. Ai nevoie de 2 linguriţe din fiecare la 1 cană cu apă clocotită. Poţi bea câte 2 căni pe zi, până când simptomele dispar. 

Află pe clicksanatate.ro şi alte beneficii despre coada-calului


Cum să faci faţă alergiilor sezonului cald

Test de diagnostic: amniocenteza

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite