Celebra companie Pepsi-Cola, dată în judecată de către statul New York pentru poluare

0
Publicat:

Compania PepsiCo. a fost dat în judecată de statul New York pentru poluarea cu plastic de-a lungul râului Buffalo, poluare care ar fi contaminat apa și ar fi dăunat vieții sălbatice, conform bbc.

Camion al companiei Pepsi Cola aflat pe șosea
Camion Pepsi-Cola. Foto: Arhiva Adevărul

Potrivit procesului, PepsiCo este cel mai mare contribuitor identificabil la această problemă.

Purtătorul de cuvânt al PepsiCo a declarat pentru BBC că a fost "transparent în demersul său de a reduce utilizarea plasticului".

Alte companii celebre sunt acuzate de campanii mincinoase

Săptămâna trecută, Coca-Cola, Danone și Nestle au fost acuzate că au făcut afirmații înșelătoare cu privire la sticlele lor de plastic.

PepsiCo este a doua cea mai mare companie alimentară din lume și multe alte mari corporații s-au confruntat cu procese intentate de autoritățile locale în legătură cu impactul lor asupra mediului.

Companiile sunt acuzate de "greenwashing" atunci când prezintă un produs ca fiind mai ecologic, mai verde sau mai durabil decât este în realitate. Acest lucru îi poate induce în eroare pe consumatorii care speră să ajute planeta alegând acele produse.

"Nicio companie nu este prea mare pentru a se asigura că produsele lor nu dăunează mediului și sănătății publice", a declarat procurorul general Letitia James.

Atunci când biroul ei a efectuat anul trecut un studiu privind toate tipurile de deșeuri colectate în 13 locuri de-a lungul râului Buffalo, s-a constatat că ambalajele de plastic de unică folosință ale PepsiCo erau cele mai semnificative.

"Dintre cele 1.916 bucăți de gunoi din plastic colectate cu o marcă identificabilă, peste 17% au fost produse de PepsiCo", a declarat aceasta.

Compania produce și îmbuteliază aproape 100 de mărci diferite de băuturi

Potrivit statului New York, fabrica Pepsi-Cola produce și ambalează cel puțin 85 de mărci diferite de băuturi și 25 de mărci de “gustări” care vin predominant în recipiente de plastic de unică folosință. Pepsi a declarat într-un comunicat că este "serioasă în ceea ce privește reducerea plasticului și reciclarea eficientă".

Aceasta a adăugat că este o "problemă complexă" care necesită implicarea "întreprinderilor, municipalităților, furnizorilor de servicii de reducere a deșeurilor, liderilor comunității și consumatorilor".

În proces se susține că în alimentarea cu apă potabilă a orașului Buffalo au fost detectate microplastice care "pot provoca o gamă largă de efecte adverse asupra sănătății, de la disfuncții reproductive la inflamații ale intestinului și efecte neurotoxice".

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite