Pepsi va lansa pe piaţă propria apă, îmbuteliată în doze de aluminiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În încercarea de a scăpa de acuzaţiile care i se aduc în legătură cu implicarea sa în poluarea planetei cu plastic, producătorul american de băuturi răcoritoare PepsiCo Inc. a anunţat că va testa îmbutelierea mărcii sale de apă Aquafina în doze de aluminiu.

Gigantul american va începe să vândă astfel apa îmbuteliată în doze de aluminiu de anul viitor, inclusiv pe stadioane şi restaurante, a declarat PepsiCo, citată de Bloomberg

De asemenea, compania va încerca produsul reambalat la unele magazine de vânzare cu amănuntul.

Aquafina este unul dintre cele mai consumate branduri de apă în Statele Unite, împreună cu brandul Dasani de la Coca Cola, şi este, în prezent asimilat cu sticlele de plastic transparent care au acoperit rafturile de supermarketuri timp de decenii.

Dozele de aluminiu conţin, în general, mai multe materiale reutilizabile decât sticlele din plastic, iar consumatorii au mai multe şanse să le recicleze, consideră producătorul.

PepsiCo îşi va trece treptat brandul de apă îmbuteliată, LIFEWTR, la 100% plastic reciclat în S.U.A. până la sfârşitul anului viitor, în încercarea de a utiliza 25% din plasticul reciclat la nivel global până în 2025.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite