Cele mai bune fructe și legume pentru a slăbi. „Organismul tău ar putea arde mai multe calorii digerând“

0
Publicat:

Consumul de produse vegetale nu doar că este sănătos, dar poate ajuta și la pierderea în greutate. Nutriționiștii au dezvăluit care sunt acele fructe și legume pe care le recomandă cu desăvârșire în curele de slăbire.

Anumite fructe și legume sunt ideale în curele de slăbire FOTO Arhivă
Anumite fructe și legume sunt ideale în curele de slăbire FOTO Arhivă

Consumul anumitor fructe și legume îi poate ajuta pe oameni să slăbească și dau o senzație de sațietate pentru mai mult timp, a spus nutriționista Aneequa Godart, pentru The Mirror, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la Ziua Mondială a Obezității de luni, 4 martie.

Statisticile arată că obezitatea afectează 41% dintre americani, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Obezitatea poate provoca probleme medicale cronice, inclusiv diabet de tip 2, boli de inimă și unele tipuri de cancer, notează New York Post.

Fructe și legume care ajută la pierderea în greutate

Țelina

Țelina conține „calorii negative” FOTO Arhivă
Țelina conține „calorii negative” FOTO Arhivă

Această legumă cu conținut scăzut de calorii poate ține la distanță kilogramele în plus.

„Prima pe lista mea de fructe și legume pentru pierderea în greutate este țelina. Adesea, este apreciată pentru efectul său „calorii negative”, ceea ce înseamnă că organismul tău ar putea arde mai multe calorii digerând-o decât caloriile pe care le conține”, a susținut Godart pentru sursa citată.

Antioxidanții țelinei o fac, de asemenea, o legume care combate inflamația și poate preveni cancerul.

Merele

„Un măr pe zi ține doctorul departe” FOTO Arhivă
„Un măr pe zi ține doctorul departe” FOTO Arhivă

Cu toții am auzit expresia „un măr pe zi ține doctorul departe”. Merele sunt bogate în fibre, iar consumul lor dau o senzație de sațietate, de lungă durată. Sunt de mare ajutor în controlul apetitului și greutății, a raportat Healthline.

De asemenea, Aneequa Godart le-a recomandat oamenilor să includă merele în dietele lor.

„Merele sunt o altă opțiune excelentă pentru cei care doresc să slăbească, fiind bogate în fibre alimentare și pectină, care ajută la reglarea absorbției de grăsimi de către organism”, a explicat specialista.

Fructe de pădure

Fructele de pădure, ideale în curele de slăbire FOTO Shutterstock
Fructele de pădure, ideale în curele de slăbire FOTO Shutterstock

Fructele de pădure sunt unul dintre cele mai bune fructe pentru cei care vor să scadă în greutate, a raportat Healthline. Godart a fost de acord.

„Boabele – cum ar fi căpșunile, afinele și zmeura – au un conținut scăzut de zahăr, dar sunt bogate în antioxidanți și fibre, ceea ce le face perfecte pentru a satisface pofta de dulce atunci când există un plan de slăbire”, a spus ea.

Legume fără amidon

Broccoli este una dintre legumele care nu conține amidon FOTO Arhivă
Broccoli este una dintre legumele care nu conține amidon FOTO Arhivă

Nutriționista a explicat că legumele precum broccoli, conopida și castraveții au un conținut ridicat de fibre și apă, ceea ce ajută la senzația de sațietate și la hidratarea organismului.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite