Ceaiul din paie de ovăz redă strălucirea părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiul de coada-calului este benefic pentru păr, unghii şi piele
Ceaiul de coada-calului este benefic pentru păr, unghii şi piele

Acest tip de ceai are un conţinut ridicat de siliciu, un mineral asociat direct cu sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor.

Învelişul lucios şi fin al paielor de ovăz se datorează conţinutului de siliciu. Atunci când acest mineral lipseşte din organism părul îşi pierde strălucirea, devine casant şi pică mai uşor, unghiile devin fragile şi se rup, iar pielea se ridează şi se usucă din cauza pierderii elasticităţii.

Dr. Bernard Jensen, „părintele“ detoxifierii intestinale,  recomandă ca, pentru a face un ceai din paie de ovăz – sau de coada-calului, aşa cum mai este cunoscut – se foloseşte o linguriţă cu vârf din paie mărunţite, la o cană şi un sfert de apă.

Se dă în fiert amestecul, se lasă să fiarbă cel puţin  10 minute pentru a extrage siliciul. Se strecoară amestecul şi se bea ceaiul cald.

Ceaiul este uşor şi are o arămă plăcută. Se poate pune şi miere, după gust şi poate fi consumat ori de câte ori se doreşte.

  

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite