Ce băuturi nu trebuie să-ţi lipsească de Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un pahar de suc de portocale, mandarine sau grepfrut reglează tranzitul intestinal şi elimină toxinele.
Un pahar de suc de portocale, mandarine sau grepfrut reglează tranzitul intestinal şi elimină toxinele.

Mesele copioase de Revelion nu mai sunt o provocare pentru digestie dacă le alături băuturile potrivite, unele cu efect protector pentru ficat şi stomac.

Când te gândeşti la băuturile de pe masa de Revelion, te gândeşti invariabil la acelea care conţin alcool, dar acestea sunt acide şi pot provoca dureri stomacale, mai ales dacă treci de 3 pahare la o singură masă. De aceea, îţi propunem alte tipuri de băuturi, care să nu-ţi pună în pericol sănătatea: sucuri de fructe şi de legume, plus ceaiuri care stimulează digestia.

Suc de fructe, în ultima dimineaţa a anului

Un pahar de suc de portocale, mandarine sau grepfrut reglează tranzitul intestinal şi elimină toxinele acumulate, mai ales dacă-l bei în dimineaţa de Ajun, pe stomacul gol. Este şi un bun laxativ natural. Îi reface în timp scurt pe cei care se confruntă cu mahmureala din ziua de 1 ianuarie.

Un pahar de suc de legume, după masă

Mezelurile şi preparatele grele, tradiţionale de Anul Nou sunt greu de digerat şi cresc aciditatea stomacală. Reţine ca, la finalul mesei, să bei un pahar de suc de legume, de preferat din morcovi, castraveţi sau ridichi, ambele bune diuretice şi recomandate pentru menţinerea sănătăţii ficatului şi bilei, atât de încercate de Revelion. 

Află pe clicksanatate.ro cele mai bune ceaiuri pentru digestie!

Cu vâsc scapi de bolile de sezon

Sporturile de iarnă, benefice pentru sănătate

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite