Cătina, medicamentul naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătina poate fi folosită sub formă de suc, nectar, ceai sau ulei de fructe
Cătina poate fi folosită sub formă de suc, nectar, ceai sau ulei de fructe

Încă de la începutul lunii septembrie te poţi bucura de fructele de cătină. Au un gust dulce-acrişor, dat de concentraţia mare de vitamina C. Sunt recomandate celor care suferă de anemie, dar şi celor care vor să-şi întărească imunitatea.

Fructele de cătină se numără printre fructele cu cel mai mare conţinut de vitamine, mai exact A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F, dar şi calciu, betacaroten, fosfor, magneziu, potasiu, fier şi sodiu, putând înlocui cu succes orice supliment alimentar. Cătina poate fi folosită în nenumărate moduri, sub formă de suc, nectar, ceai sau ulei de fructe.

Stimulează sistemul imunitar

Cei care doresc să se ferească de răcelile din timpul sezonului rece şi să-şi fortifice sistemul imunitar în faţa oricărei boli pot consuma fructe de cătină amestecate cu miere şi polen. O mână de fructe se spală şi se pune într-un borcan cu miere. Se adaugă 4 linguri de polen şi se amestecă. Borcanul se dă la frigider şi se ia câte o linguriţă dimineaţa pe stomacul gol. Cătina este recomandată şi celor care vor să eficientizeze efectul citostaticelor, dar şi a altor medicamente, fără a avea efecte secundare.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite