Cât de sănătoase sunt alimentele negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orezul negru are efect antiinflamator.
Orezul negru are efect antiinflamator.

Culoarea în farfurie înseamnă şi sănătate, însă şi negrul îţi oferă substanţe nutritive de cea mai bună calitate. Şi ne referim bineînţeles la alimentele negre mai puţin cunoscute însă la fel de sănătoase precum cele viu colorate.

Pentru a te bucura din plin de sănătate este necesar să îi oferi organismului tău o gamă largă de vitamine, minerale cât şi antioxidanţi.

Un aspect despre care s-a vorbit foarte puţin raportat la valoarea sa este faptul că alimentele negre sunt cea mai bună sursă de antioxidanţi, tocmai pentru că au culoarea negră, care este dată de cantitatea mare de antocianine.

Chiar dacă nu sunt tocmai foarte atrăgătoare să le observi în farfurie, alimentele negre sunt un elixir al sănătăţii ce nu ar trebui ocolit deloc.

Te protejează de boli

Cu cât îi vei furniza o doză mai mare de antioxidanţi organismului tău cu atât mai ferit va fi de acţiunea negativă a radicalilor liberi, ameliorând în acelaşi timp inflamaţiile przente în organism.

Sunt îndicate a fi folosite mai ales în curele de slăbire, deoarece ajută la eliminarea mai rapidă şi facilă a toxinelor, întărind în acelaşi timp sistemul imunitar şi totodată întărind metabolismul.

Află pe Clicksanatate.ro ce alimente de culoare neagră sunt sănătoase!

Cum te protejezi de Candida în mod naturist

Evită să combini aceste alimente!

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite