Cât de bune sunt migdalele pentru sănătatea corpului nostru
0Migdalele reprezintă o gustare excelentă - și uneori, pot fi introduse într-o băutură răcoritoare sub formă de lapte. Iată totul despre această gustare bogată în nutrienți.

„Migdalele sunt una dintre cele mai populare și mai apreciate nuci”, spune Kat Benson, dietetician înregistrat la Top Nutrition Coaching. „Sunt surse excelente de proteine vegetale, care pot ajuta la sațietate, la repararea și creșterea musculară, precum și de grăsimi sănătoase pentru inimă, care nu sunt benefice doar pentru sănătatea inimii, ci și pentru sănătatea creierului”.
Nucile fac parte din grupul de alimente proteice și pot acționa ca o componentă proteică cheie în dietele vegetariene, notează Yahoo News.
Benson spune că migdalele sunt similare cu alte fructe cu coajă lemnoasă în sensul că sunt dense în nutrienți, însă „migdalele se remarcă prin fibrele, proteinele, grăsimile nesaturate și nivelul de vitamina E, care împreună sunt benefice pentru sănătatea inimii, sănătatea digestivă, controlul glicemiei și bunăstarea generală”, spune ea. „Ele sunt, de asemenea, unul dintre tipurile de nuci de copac mai ușor de obținut”.
Adăugarea oricărui tip de fructe cu coajă lemnoasă, leguminoase sau semințe în dieta dumneavoastră va contribui la o alimentație mai sănătoasă.
Există ceva nesănătos la migdale? Nu chiar. Dar această întrebare poate apărea pentru că în urmă cu 3.000 de ani migdalele erau amare și otrăvitoare prin acumularea unor niveluri mortale de diglucozidă cianogenică amigdalină, practic cianură. Cu toate acestea, dovezile arată că, prin selecție genomică și domesticire, a fost dezvoltat și cultivat un nou soi netoxic în jurul vremurilor faraonilor.
În afară de evitarea migdalelor sălbatice, necomerciale, cei cu alergii la nuci trebuie să se ferească pentru a evita o reacție alergică.
Câte migdale ar trebui să mănânci pe zi?
Analiza USDA arată că o porție de aproximativ 24 de migdale, conține aproximativ 165 de calorii, 14 grame de grăsime, 6 grame de proteine, 3,5 grame de fibre 1,2 grame de zahăr și cantități sănătoase de vitamina E și magneziu. Sună ca o gustare sănătoasă sau poate ca un înlocuitor de masă. Aveți grijă doar dacă migdalele sunt sărate sau aromate, deoarece acest lucru crește conținutul de sodiu, ceea ce ar putea să nu fie ideal pentru cei cu hipertensiune sau alte sensibilități.