Cartofii dulci previn constipaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartofii dulci normalizează glicemia la diabetici, datorită conţinutului ridicat de fibre.
Cartofii dulci normalizează glicemia la diabetici, datorită conţinutului ridicat de fibre.

Delicioşi şi bogaţi în betacaroten, cartofii dulci sunt indicaţi a fi consumaţi cât mai des mai ales pe perioada toamnei când organismul are nevoie de un aport mai mare de vitamina C.

Dacă vrei să te menţii în formă şi eşti în cautarea alimentelor cu un conţinut caloric scăzut atunci optează pentru cartoful dulce.

Cantitatea de potasiu regăsită în acest aliment joacă un rol important în menţinerea sănătăţii musculare. Pe lângă potasiu îţi oferă şi o bună doză de calciu, fier şi proteine.

Studiile efectuate  au scos la iveală faptul că un consum constant  al cartofului dulce poate scădea riscul de apariţie a numitor afecţiuni precum diabet, obezitate, boli ale aparatului cardiovascular sau ale tenului, favorizează pierderea surplusului de kilograme şi oferă un plus de energie.

Menţin indicele glicemic scăzut

În cadrul unui studiu publicat în „Journal of Medicinal Food“, este precizat faptul că acest aliment poate menţine indicele glicemic scăzut tocmai datorită fibrelor pe care le conţine.

Astfel, persoanele care suferă de diabet de tip 1 dacă aleg să consume mai multe alimente bogate în fibre printre care şi cartoful dulce se vor bucura de un nivel mult mai scăzut al glucozei în sânge iar persoanele cu diabet de tip 2 vor observa nu doar îmbunătăţiri ale nivelului de glucoză în sânge dar şi a lipidelor şi a insulinei.

Au grijă de inima ta

Sodiul joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii tale, astfel, prin aportul de sodiu adus de consumul cartofului dulce acesta reduce tensiunea arterială. Un consum al produselor bogate în potasiu va fi benefic persoanelor ce se confruntă cu hipertensiune arterială. În felul acesta cartoful dulce îţi oferă aproximativ toţi nutrimenţii de care ai nevoie pentru a te menţine sănătos.

Află pe clicksanatate.ro mai multe motive să mănânci cartofi dulci!

Uleiul din sâmburi de struguri, aliatul sănătăţii tale

Mai puţin zahăr în meniu!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite