Beneficiile sucului de castraveţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nutriţioniştii spun că sunt numeroase beneficii ale sucului de castraveţi, care este de mare ajutor şi într-o cură de slăbire.

Sucul de castraveţi are foarte puţine calorii, este bogat în vitamine şi minerale. Coaja şi pulpa castraveţilor sunt surse de complexul de vitamine B, conţin vitaminele A, C, E, precum şi acid cafeic, acid folic, dar şi enzime care îmbunătăţesc digestia. De asemenea, alte beneficii ale sucului de castraveţi ar putea fi şi că au un conţinut mare de săruri minerale, precum potasiu, calciu, magneziu, zinc, siliciu sau fier. 

Sucul de castraveţi aduce şi numeroase proprietăţi în ceea ce priveşte sănătatea pielii. Pentru că are un conţinut ridicat de antioxidanţi, sucul de castaveţi previne şi efectele nocive ale radicalilor liberi. Se spune că antioxidanţii, precum curcubina şi acidul cafeic, au efecte în ceea ce priveşte prevenirea cancerului şi împiedică răspândirea tumorii.

Beneficiile sucului de castraveţi sunt şi în curele de slăbire

Pe lista de beneficii ale sucului de castraveţi este şi faptul că ar avea efecte şi în ceea ce priveşte prevenirea hipertensiunii arteriale. Datorită conţinutului de magneziu, potasiu şi a fibrelor, sucul de castraveţi ajută la reglarea tensiunii arteriale, dar şi la prevenirea altor boli cardiovasculare. 

Pentru că 90% din sucul de castraveţi este apă, consumul acestuia aduce beneficii în ceea ce priveşte hidratarea, dar mai ales detoxifierea organismului. 

Sucul de castraveţi aduce beneficii şi într-o cură de slăbire, întrucât un castravete de mărime medie conţine aproximativ 35 de calorii. Un castravete mediu conţine aproximativ 2,4 grame de fibre alimentare (10% din doza zilnică recomandată), 13% din doza de vitamina C recomandată, 27% din doza de vitamina C sau 4% din nivelul de calciu.                 

Printre beneficiile sucului de castraveţi ar fi şi faptul că provoacă o acţiune alcalină, prin substanţele minerale, neutralizează aciditatea gastrică şi ameliorează ulcerul gastric. Pentru că are efect diuretic, sucul de castraveţi mai aduce beneficii şi în ceea ce priveşte curăţarea rinichilor şi împiedică formarea calculilor. 

Sucul de castraveţi aduce beneficii şi în ceea ce priveşte prevenirea diabetului, pentru că stimulează producţia de insulică şi echilibrează nivelul glicemiei. De asemenea, se mai spune despre sucul de castraveţi că ajută după efortul fizic şi împiedică apariţia crampelor muscale, iar acest lucru se întâmplă datorită cantităţii de potasiu pe care o conţine.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite