Beneficiile consumului de pătrunjel pentru sănătate

0
0
Nutriţioniştii spun că beneficiile consumului de pătrunjel sunt numeroase
Nutriţioniştii spun că beneficiile consumului de pătrunjel sunt numeroase

Crud sau sub formă de infuzie în ciorbe, pătrunjelul poate fi de mare ajutor în tratarea infecţiilor, a asteniei, poate regla tensiunea arterială şi ţine departe bolile reumatice sau astmul bronşic.

E posibil ca pentru foarte mulţi pătrunjelul să fie o banală plantă care are rol de a aroma ciorbele. Însă consumul de pătrunjel aduce numeroase beneficii pentru sănătate, potrivit nutriţioniştilor. 

De exemplu, pătrunjelul poate conţine mai multă vitamina C decât lămâia sau portocalele. Mai mult, consumul de pătrunjel aduce un aport de vitamina A, B1, B2, B3, K şi E. Datorită vitaminelor pe care le conţine, pătrunjelul poate fi o sursă de antioxidanţi, cu efect detoxifiant şi de mare ajutor în cazul unor alergii. Poate relaxa muşchii intestinali, stimulează activitatea vezicii biliare şi are efect vasodilatator. 

Beneficiile consumului de pătrunjel. Are mai mult fier decât spanacul

Beneficiile consumului de pătrunjel există şi la nivel osos sau în menţinerea unei danturi puternice, întrucât această plantă conţine fier mai mult decât spanacul şi este foarte bogată în fluor. Sucul de pătrunjel ajută organismul să neutralizeze şi să elimine toxinele, protejează ficatul, distruge germeni patogeni şi ajută corpul să lupte cu diverse tipuri de viruşi.  

Se mai spune despre pătrunjel şi că este un antiinflamator destul de eficient şi reuşeşte să ajute în cazul unor intoxicaţii cu alcool, tutun sau după o perioadă îndelungată de alimentaţie doar cu carne. Pătrunjelul aduce şi un aport de minerale organismului, precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier şi sodiu. 

Pătrunjelul poate fi bun şi în cosmetică. Sucul de pătrunjel se foloseşte ca mască de faţă şi are rolul de a regenera tenul şi de ai conferi strălucire. Se spune că pătrunjelul mai poate ajuta la eliminarea pistruilor şi a petelor de pe piele. 

În ceea ce priveşte contraindicaţiile consumului de pătrunjel, planta nu ar fi recomandată femeilor gravide şi pentru cele care alăptează întrucât are în conţinutul său un estrogen natural care ar stimula contracţia uterină şi are efect în ceea ce priveşte diminuarea secreţiei lactaţiei la mame. 

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite