Beneficiile castraveţilor muraţi pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beneficiile castraveţilor muraţi pentru sănătate
Beneficiile castraveţilor muraţi pentru sănătate

Numeroase studii arată că printre beneficiile castraveţilor muraţi pentru sănătate ar trebui spus că au un conţinut important de antioxidanţi.

Nutriţioniştii spun că, printre altele, castraveţii muraţi sunt o sursă foarte bună de fibre naturale şi ajută la digestie. 

De asemenea, pe lista de beneficii ale castraveţilor muraţi mai trebuie trecut şi faptul că reuşesc să ţină sub control flora intestinală şi tin departe numeroase boli care ţin de diestie. 

La fel ca şi cei cruzi, castraveţii muraţi conţin foarte puţine calorii şi te ajută în curele de slăbire. Printre altele, castraveţii muraţi conţin minerale, fier, calciu sau magneziu şi sunt o sursă bună de vitamina C. Sunt indiaţi şi în cazul unor răceli şi infecţii respiratorii. 

Pe aceeaşi listă de benefii ale castraveţilor muraţi pentru sănătate mai trebui pus şi faptul că datorită cantităţii de vitamina B reuşesc să trnforme alimentele pe care le mânânci în energie pentru organism. Castraveţii muraţi aduc şi numeroase proprietăţi în ceea ce priveşte sănătatea pielii. Pentru că au antioxidanţi, previn şi efectele nocive ale radicalilor liberi. Se spune că antioxidanţii, precum curcubina şi acidul cafeic, au efecte în ceea ce priveşte prevenirea cancerului şi împiedică răspândirea tumorii.

Beneficiile castraveţilor muraţi pentru sănătate. Proprietăţile celor neconservaţi

În ceea ce priveşte castraveţii în stare neconservată, potrivit nutriţioniştilor, coaja şi pulpa acestora sunt surse de complexul de vitamine B, conţin vitaminele A, C, E, precum şi acid cafeic, acid folic, dar şi enzime care îmbunătăţesc digestia. De asemenea, alte beneficii ale castraveţilor neconservaţi ar putea fi şi că au un conţinut mare de săruri minerale, precum potasiu, calciu, magneziu, zinc, siliciu sau fier. 

Tot pe lista de beneficii ale castraveţilor trebuie notat şi faptul că ar avea efecte şi în ceea ce priveşte prevenirea hipertensiunii arteriale. Datorită conţinutului de magneziu, potasiu şi a fibrelor, castraveţii ajută la reglarea tensiunii arteriale, dar şi la prevenirea altor boli cardiovasculare. 

Datorită faptului că 90% din castravete este apă, consumarea castravetilor aduce beneficii în ceea ce priveşte hidratarea, dar mai ales detoxifierea organismului. 

Printre beneficiile castaveţilor ar fi şi faptul că provoacă o acţiune alcalină, prin substanţele minerale, neutralizează aciditatea gastrică şi ameliorează ulcerul gastric. Pentru că au efect diuretic, castraveţii mai aduc beneficii şi în ceea ce priveşte curăţarea rinichilor şi împiedică formarea calculilor. 

Castraveţii aduc beneficii şi în ceea ce priveşte prevenirea diabetului, pentru că stimulează producţia de insulină şi echilibrează nivelul glicemiei. De asemenea, se mai spune despre castraveţi că ajută după efortul fizic şi împiedică apariţia crampelor muscale, iar acest lucru se întâmplă datorită cantităţii de potasiu pe care o conţine. 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite