Alimente pentru un păr mai frumos. Cum ne ajută peştele şi iaurtul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimente pentru un păr mai frumos. Sănătatea podoabei capilare depinde atât de şamponul pe care îl folosim, cât şi de alimentaţia pe care o avem. O dietă bogată în peşte şi iaurt ajută părul să crească des şi strălucitor. Nu sunt însă singurele alimente la care putem apela.

Peştele de tipul somonului, sardinei sau scrumbiei este bogat în acizi graşi omega 3. Organismul nostru nu îi produce astfel că putem îi putem lua din alimente şi suplimente. Omega 3 ne apără corpul de boli şi ne ajută părul să crească des şi strălucitor, potrivit webmd.com.

Alimente pentru un păr mai frumos. Spanacul menţine firul de păr hidratat şi elastic

Iaurtul este bogat în proteine şi vitamina B5 care acţionează împotriva căderii părului, astfel că este indicat mai ales persoanelor care au un păr fragil şi cu tendinţă mare de alopecie.

La fel ca şi alte vegetale verzi, spanacul este bogat în nutrienţi, de tipul vitaminei A şi C, fierului, beta-carotenului, acidului folic. Acestea acţionează împreună pentru sănătatea scalpului şi bogăţia podoabei capilare. Spanacul menţine firul de păr hidratat şi elastic. Varza creaţă este o altă opţiune benefică pentru aceia care-şi doresc  un păr frumos şi sănătos.

Cerealele îmbunătăţite cu fier previn căderea părului. Fierul poate fi găsit atât în cereale, cât şi în seminţe, paste, boabe de soia şi  linte. Carnea de vită, ficatul sunt, la rândul lor, bogate în fier, la fel ca şi crustaceele.

Alimente pentru un păr mai frumos. Scorţişoara stimulează circulaţia

Dacă nu avem suficiente proteine în dietă, părul creşte încet şi are un aspect tern şi cade foarte repede. Proteinele pot fi găsite în carnea de pui sau de curcan, tipuri de carne care sunt mai puţin bogate în grăsimi saturate decât cea de porc.

Scorţişoara stimulează circulaţia sângelui. O circulaţie mai bună înseamnă mai mult oxigen şi nutrienţi către foliculii de păr. Scorţişoara poate fi adăugată în cereale sau cafea.

Ouăle ajută la creşterea mai rapidă a podoabei capilare. Ouăle pot fi o altă sursă de fier şi proteine pentru organism. Sunt bogate în vitamina B, în lipsa căreia firul de păr devine fragil şi cade cu uşurinţă. Lipsa acestei vitamine face, de asemenea, ca unghiile să se rupă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite