Ajutoare din natură contra aftelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul oboselii, a unor tulburări digestive, a stresului sau a dereglărilor hormonale, apar aftele. Uneori te supără în concediu, taman când vrei să te odihneşti. Aceste mici ulceraţii pot trece cu remedii naturiste, care îţi asigură o vindecare rapidă.

Tinctură de propolis

Mierea şi propolisul grăbesc vindecarea aftelor. Propolisul are proprietăţi antibacteriene, antifungice, anestezice  şi cicatrizante. Foloseşte 1-3 g de granule de propolis pe zi, pe care le amesteci cu puţină miere şi le mesteci foarte bine, apoi le înghiţi. Sub formă de tinctură fără alcool, propolisul se foloseşte astfel: de 3 ori pe zi, combină 30 de picături cu puţină apă şi cu miere. Pune lichidul pe o bucăţică de miez de pâine, pe care o mesteci bine înainte de a o înghiţi. Poţi folosi tinctură şi sub formă de extract alcoolic, pe care îl diluezi cu apă. Clăteşte gura cu lichidul rezultat.

Infuzie de salvie

Cu o linguriţă de frunze de salvie şi o cană cu apă fierbinte prepară o infuzie bună contra aftelor. Cu ea faci gargară de 2-3 ori pe zi. Cu frunze de salvie, frunze de mur şi frunze de alun, amestecate în părţi egale, prepară un decoct. Ia 3 linguri din amestec şi fierbe plantele într-un litru de apă. Lasă să se răcească. Cu lichidul călduţ, clăteşte îndelung gura, de câteva ori pe zi.

Descoperă care sunt ajutoarele din natură contra aftelor pe clickpentrufemei.ro

De ce apar aftele?

Tratează aftele cu ,,medicamente" naturale

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite