Această plantă luptă împotriva cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În gălbenele se găseşte un ingredient-cheie util în lupta împotriva cancerului.
În gălbenele se găseşte un ingredient-cheie util în lupta împotriva cancerului.

Nepretenţioasele gălbenele pot  fi întâlnite pe marginea drumurilor şi pe lângă garduri. Adesea, sunt cultivate şi în scop ornamental, în grădini, unde înfloresc de la sfârşitul primăverii şi până la începutul toamnei. Puţini sunt însă cei care ştiu că aceste flori galbene sunt o sursă pentru sănătate.

Este bogată în antioxidanţi

Antioxidanţii sunt ingredientele care dau culoarea galbenă acestei flori şi cei care reduc efectele radicalilor liberi - molecule care pot deteriora celulele pielii. Pericolul principal al radicalilor liberi este că pot modifica ADN-ul şi cauza cancer.

Reduce inflamaţia

Aplicarea unui unguent cu gălbenele poate ajută la reducerea inflamaţiei cauzată de radioterapie. Acesta scade riscul apariţiei dermatitei din cauza radiaţiilor, la persoanele care au cancer de sân.

Accelerează cicatrizarea rănilor

Gălbenelele sunt excelente şi când vine vorba de tratarea rănilor şi a tăieturilor. Tratamentele pe bază de gălbenele sunt antiinflamatoare, antiseptice şi antifungice, iar uleiul de gălbenele este adesea folosit pentru trata răni, ulcere, erupţii cutanate - inclusiv cele provocate de scutece, eczeme.

Descoperă proprietăţile uimitoare ale acestei plante pe clickpentrufemei.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite