9 obiceiuri care stau în calea succesului unei persoane. Ce ar trebui să faci în fiecare dimineață

0
Publicat:

Succesul înseamnă ceva diferit pentru fiecare. Pentru unii, este un câștig financiar; pentru alții, este mai mult despre satisfacția personală. Dar indiferent de modul în care îl definim, anumite obiceiuri ne sabotează șansele de a ne atinge obiectivele.

Oamenii care nu au succes adoptă, adesea, comportamente greșite FOTO Arhivă
Oamenii care nu au succes adoptă, adesea, comportamente greșite FOTO Arhivă

Ziua bună se cunoaște de dimineață și este foarte ușor să dobândești obiceiuri proaste care să devină bariere în calea succesului, încă de la primele ore. Cum poți ocoli astfel de capcane? În primul rând, trebuie să identifici problema, potrivit HackSpirit.

Comportamente care ar trebui evitate

Iată o listă nouă comportamente pe care oamenii de succes le evită, pe cât posibil:

1. Amânarea

Cu toții am auzit expresia: „Nu lăsa pe mâine ce poți face azi”. Ce-i drept, inclusiv oamenii de succes mai amână lucruri din când în când, dar nu permit ca acesta să devină un obicei. Fie că este vorba de sarcini banale zilnice sau de atingerea unei etape profesionale importante, una dintre cele mai mari provocări pe care le întâlnim este să facem acel prim pas crucial.

Oamenii care au succes înțeleg că este esențial să acționezi fără ezitare. Ei înțeleg că este mai bine, pe termen lung, să finalizezi o sarcină imediat, decât să o lași pe altă dată. Un efect al amânării este să te simți copleșit. Împărțirea fiecărui proiect în pași mici este o tactică eficientă pentru a depăși acest obstacol.

Dar amânarea nu este întotdeauna un indiciu al eșecului iminent. Poate fi utilă, dacă este valorificată într-un mod pozitiv. Atunci când chiar nu ai chef de a face un anumit lucru, încearcă să îl faci timp de cinci minute. Setează un cronometru și, după ce s-au terminat cele cinci minute, este posibil să fi căpătat energia necesară pentru a finaliza respectiva treabă.

Dacă nu, este în regulă și asta. Poți lăsa deoparte acea treabă temporar și să încerci, din nou, mai târziu. Ideea este să nu treacă prea mult timp.

Amânarea duce către eșec FOTO Shutterstock
Amânarea duce către eșec FOTO Shutterstock

2. Lipsa planificării

Persoanele care nu au succes tind să își înceapă ziua fără a beneficia de un plan clar. De obicei, aceștia abordează sarcinile pe măsură ce le îndeplinesc, deși o abordare proactivă ar aduce rezultate mai bune.

Oamenii de succes cunosc valoarea planificării în avans. Ei știu să prioritizeze lista de lucruri de făcut și să-și împartă timpul pentru a reflecta asta. Așadar, în timp ce oamenii de succes își încep ziua cu o agendă pre-planificată, cei care nu fac la fel tind să abandoneze lucruri.

Fie că este vorba de notarea unei liste de lucruri de făcut sau a obiectivelor lor pentru ziua respectivă, sau chiar doar vizualizând cum ai dori să se desfășoare ziua, oamenii de succes înțeleg în mod inerent valoarea planificării.

Uneori, oamenii fără succes rămân blocați în faza de imaginare. Ei visează să-și pună în aplicare planurile, dar nu fac niciunul dintre pașii necesari pentru a-și atinge obiectivele. Chiar și cele mai bune planuri sunt inutile dacă nu sunt puse în practică.

Planifică-ți obiectivele FOTO Shutterstock
Planifică-ți obiectivele FOTO Shutterstock

3. Negativitate

Fiecare nouă zi are propriul său set de provocări de înfruntat. Oamenii care nu au succes se concentrează complet asupra acestor obstacole din momentul în care se trezesc, pregătindu-se pentru eșec chiar dinainte de a-și bea cafeaua.

Tendința de a insista asupra a ceea ce ar putea merge prost cu sarcinile de care te temi sau de a fi obsedat de posibilele dificultăți înseamnă autosabotare. O mentalitate negativă poate da tonul pentru întreaga zi.

4. Lipsa de implicare

Cu toții avem zile în care ne trezim și suntem tentați să anulăm planurile. În cele mai multe cazuri, anticiparea este mai rea decât realitatea. Construim lucrurile în mintea noastră să fie mult mai rele decât sunt de fapt, ceea ce poate fi paralizant. Dar când cedezi acestei emoții, nu ești un participant deplin la propria ta viață.

5. Dormitul în exces

Când dormi până târziu și își începi ziua în grabă, acest lucru duce, adesea, la anxietate. Când ești presat de timp, este foarte probabil să uiți lucruri, așa că, în loc să pleci liniștit de acasă, o faci într-un val de adrenalină. Nu este o modalitate ideală de a-ți începe ziua.

Dormitul în exces scade productivitatea FOTO Arhivă
Dormitul în exces scade productivitatea FOTO Arhivă

Când îți începi dimineața tulburat, sunt mari șanse să continui la fel, pe tot parcursul zilei. Acest lucru duce la scăderea productivității și la pierderea controlului. Pe termen lung, somnul excesiv poate fi dăunător sănătății tale, încurcându-ți ritmurile circadiene.

6. Sari peste micul dejun

Pe termen scurt, poate părea că a lua o ceașcă rapidă de cafea în timp ce ieși pe ușă te economisește timp, dar, în realitate, este prevestitorul unei zile dominate de oboseală și productivitate slabă.

Deci, dacă ai căzut în obiceiul de a sări peste micul dejun, astfel încât să poți apăsa butonul de amânare de câteva ori, te pregătești pentru eșec.

7. Hidratare inadecvată

Deși majoritatea oamenilor râvnec la o cafea, la prima oră a dimineții, organismul cere apă. Deshidratarea poate duce la dificultăți de concentrare și o stare generală proastă, ceea ce nu este o rețetă pentru o zi productivă.

Începe dimineața cu un pahar de apă FOTO Shutterstock
Începe dimineața cu un pahar de apă FOTO Shutterstock

Acesta este motivul pentru care mulți oameni de succes își încep ziua cu un pahar cu apă. Apa îndepărtează toxinele și pornește metabolismul. Hidratarea adecvată este esențială pentru menținerea bunăstării fizice și mentale, așa că bea puțină apă înainte de cafeaua de dimineață.

8. Viciul telefonului

Mulți oameni pun mâna pe telefon imediat de cum se trezesc. Citesc e-mailuri, știri, sau se uită pe rețelele de socializare. Minutele trec rapid, fiind distras în acest mod. Persoanele care nu au succes au o durată scurtă de atenție și, prin urmare, sunt ușor distrase.

Telefonul ne distrage timp de minute bune FOTO Arhivă
Telefonul ne distrage timp de minute bune FOTO Arhivă

Încearcă să faci efortul ca patul să fie o zonă fără telefon. Lasă-l undeva la îndemână, pentru urgențe.

9. Sedentarismul

Persoanele care nu au succes tind să ignore importanța activității fizice. Exercițiile fizice sunt la fel de bune pentru mintea ta ca și pentru corpul tău. Eliberează un val de endorfine, sau hormoni „fericiți”. Endorfinele ameliorează stresul, combat anxietatea și ușurează depresia. De asemenea, îmbunătățesc stima de sine și, eventual, funcția și memoria creierului.

Exercițiile fizice, parte importantă din rutina zilnică FOTO Shutterstock
Exercițiile fizice, parte importantă din rutina zilnică FOTO Shutterstock

Oamenii de succes înțeleg în general importanța mișcării corpului la începutul zilei. Poate fi o plimbare rapidă, o sesiune rapidă de yoga sau chiar câteva întinderi simple, dar fac efortul de a include activitatea fizică în rutinele lor de dimineață.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite