10 activități zilnice care te vor menține în formă fără să faci sport

0
Publicat:

Într-o lume în care programul aglomerat și lipsa timpului pun presiune pe adoptarea unui stil de viață activ, găsirea modalităților de a te menține în formă devine o necesitate. Desigur, nu este nevoie să mergi la sală pentru a atinge acest obiectiv. Există numeroase activități de zi cu zi care pot fi luate în calcul drept exerciții fizice, benefice pentru sănătate.

Râsul poate fi la fel de benefic precum abdomenele FOTO Shutterstock
Râsul poate fi la fel de benefic precum abdomenele FOTO Shutterstock

Chiar dacă statisticile arată că doar un sfert dintre adulții din SUA respectă recomandările săptămânale privind exercițiile fizice, există modalități mai accesibile și mai plăcute de a fi activ. De la îngrijirea curții și plimbările în oraș până la sesiuni de dans în pijamalele, iată 10 activități de zi cu zi care te vor ajuta să te menții în formă.

10 activități ce pot fi considerate exerciții fizice

1. Grădinăritul

Oricine a tuns gazonul cu mâna sa, în plină vară, știe că este un adevărat antrenament.

„Pe lângă beneficiile cardiovasculare, tunderea gazonului necesită o mulțime de modele primare de mișcare funcțională în procesul său”, a explicat antrenorul Brian Nunez, pentru cnet.com

Grădinăritul poate fi considerat antrenament FOTO Shutterstock
Grădinăritul poate fi considerat antrenament FOTO Shutterstock

Un antrenament grozav sunt și alte activități în grădină, precum săpatul, datul la o parte al zăpezii pe timp de iarnă sau măturatul frunzelor.

2. Cumpărăturile

Cine spune că plimbarea ta zilnică recomandată, de o oră, nu poate fi într-un supermarket? Cumpărăturile implică adesea mult mers pe jos, precum și ridicare și transport de greutăți.

Mersul la cumpărături implică efort fizic FOTO Shutterstock
Mersul la cumpărături implică efort fizic FOTO Shutterstock

3. Curățenia

Curățarea casei poate implica o gamă largă de activități fizice - urcarea și coborârea scărilor, transportul lucrurilor din cameră în cameră, datul cu mopul, aspiratorul sau mătura și multe altele.

4. Plimbatul câinelui

Iubitorii de animale știu foarte bine că un patruped ne poate însenina ziua. Plimbarea nu este o plăcere doar pentru ei, ci o modalitate excelentă de a include mersul în rutina noastră zilnică.

Plimbatul câinelui, o plăcere și pentru stăpâni FOTO Pixabay
Plimbatul câinelui, o plăcere și pentru stăpâni FOTO Pixabay

5. O plimbare...oriunde

S-ar putea să fi auzit că statul pe scaun pentru perioade lungi nu este deloc benefic. Specialiștii recomandă să ne ridicăm și să ne mișcăm corpul la fiecare 30 de minute. Mersul este cel mai simplu exercițiu- fie că este vorba despre o deplasare până la cutia poștală de pe hol sau la biroul unui coleg. Chiar și mersul pe jos în jurul unei clădiri, pentru sarcini mici, poate contribui semnificativ la evitarea consecințelor negative ale statului prelungit pe scaun.

6. Scurta alergare când te afli în întârziere

Adepții transportul public, în mod regulat, probabil că au o mulțime de activități de intensitate ușoară până la moderată, de-a lungul zilei, doar pe drumul la autobuz sau la tren. Dacă suntem pe punctul de a întârzia, acest lucru ar putea însemna și puțină alergare. Cu cât mai mult efort, cu atât mai bine.

7. Jucatul cu copiii

Participarea la jocurile copiilor, în loc să privești de pe margine, poate aduce atât satisfacție cât și activitate fizică.

8. Dansul

Dansul poate fi o activitate distractivă și eficientă pentru menținerea formei fizice, fie că este vorba de dans în oraș, într-un club sau în confortul propriei locuințe. Poate fi un antrenament pentru întregul corp și un exercițiu cardio grozav.

Dansul, un excelent exercițiu cardio FOTO Arhivă
Dansul, un excelent exercițiu cardio FOTO Arhivă

9. Râsul

Ai auzit vreodată de „yoga râsului”? Un studiu din 2014 a constatat că yoga de râs este un antrenament mai bun pentru abdomen decât exercițiile clasice. Deci, cu cât găsești mai mult umor în jurul tău, cu atât mai bine.

10. Sexul

Activitatea sexuală este, de asemenea, un antrenament de intensitate moderată. Deși, desigur, depinde de la persoană la persoană, aceasta poate consuma chiar mai multă energie decât antrenamentul cu greutăți.

Așadar, câteva activități simple și de rutină pot avea numeroase beneficii la care nici nu ne-am fi gândit. O zi activă este o zi sănătoasă!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite