5 remedii pentru pietre la rinichi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăsate netratate, aceste formaţiuni numite şi calculi renali pot provoca infecţii ale tractuluiurinar şi leziuni la nivelul rinichilor. Din fericire, există numeroase remedii naturale care te ajută să elimini pietrele şi să scapi de discomfort şi durere.

Calculii renali sunt formaţiuni alcătuite din acid uric, calciu şi acid oxalic care se transformă în mici cristale, numite popular pietre. Depozitele dure se formează în interiorul rinichilor, în uretră sau în vezică. Pot fi de mărimea unei particule de nisip sau pot ajunge la dimensiunile unei perle. Majoritatea acestor pietre sunt mici şi se elimină prin urină. Dar dacă sunt prea mari, blochează parţial fluxul de urină şi pot duce la infecţii urinare.

Oţetul de MERE

Este considerat un remediu eficient din mai multe motive. Pe de o parte, oţetul de mere ajută la dizolvarea şi eliminarea pietrelor la rinichi, iar pe de altă parte, consumul unei cantităţi mici, cu regularitate, te ajută să previi reapariţia calculilor. Amestecă 2 linguri de oţet de mere cu un îndulcitor natural cum este mierea şi cu 120 ml de apă. Bea tonicul dimineaţa, la prânz şi seara.

Ceaiul de URZICĂ

Este un diuretic puternic, care are proprietăţi antibacteriene. Ceaiul din frunze de urzică va acţiona rapid şi te va ajuta să elimini toxinele din rinichi, va opri mărirea pietrelor existente şi va încetini formarea unor noi calculi. În acelaşi timp, ajută la prevenirea infecţiilor tractului urinar. Adaugă o lingură sau două de frunze uscate de urzică la o cană de apă fi erbinte. Lasă-le 10-15 minute la infuzat, până obţii un lichid verde, şi strecoară-l. Bea acest ceai de 2-3 ori pe zi, câteva săptămâni.

Află cum poţi scăpa de pietrele la rinichi pe clickpentrufemei.ro.

Spune ”adio” pietrelor la rinichi cu această băutură!
Ce semne îţi dă corpul când ai probleme cu rinichii

 

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite